Austria a majorat tarifele de utilizare a autostrăzilor pentru camioane și autocare

Austria a majorat tarifele de utilizare a autostrăzilor pentru camioane și autocare
Începând cu 1 ianuarie 2019, Austria a majorat tariful de utilizare a rețelei sale de autostrăzi pentru camioane și autocare.

Decretul privind majorarea cu 2.2% a tarifelor de utilizare a autostrăzilor austriece pentru camioane și autocare a fost publicat pe 11 decembrie 2018 în Monitorul Oficial al Austriei. Procentul de creștere a fost calculat pe baza ratei inflației măsurate pe indicele armonizat al prețurilor din 2017.

Austria a majorat tarifele de utilizare a autostrăzilor pentru camioane și autocare

Conform Asfinag, sistemul de taxare va continua să favorizeze cele mai ecologice camioane și autocare pe drumurile din Austria.

De asemenea, compania de administrare a autostrăzilor din Austria a anunțat că, în 2019, tarifele de utilizare a autostrăzilor pentru camioane și autocare cu motoare Euro VI va fi crescut gradual, datorită intorducerii costului extern pentru poluarea aerului, introdus și pentru această clasă de vehicule.

O primă creștere de 40% (egală cu 0.27 cenți pe kilometru) va aplicată pe parcursul lui 2019 pentru vehiculele comerciale cu motoare Euro VI, urmând ca de la 1 ianuarie 2020 să fie aplicată și restul de 60% (0.68 cenți pe kilometru).

Tariful total este alcătuit după cum urmează: tariful de bază al infrastructurii în funcție de grupa de tarifare (diferențiată pe numărul de axe), costul extern pentru poluarea atmosferică datorată traficului (în funcție de clasa de emisii Euro și numărul de axe) și zgomot (în funcție de numărul de axe). Costurile externe sunt alocate Ministerului Transporturilor din Austria.

VEZI ȘI: Din 2019, Spania a interzis efectuarea repausului săptămânal normal în cabină

Până la momentul publicării acestui articol, Asfinag nu actualizase tarifele de utilizare a autostrăzilor pentru 2019.

În plus, din acest an, vehiculele electrice (inclusiv vehiculele alimentate cu hidrogen) vor plăti o taxă de bază Grupa A (Euro VI), la care se adaugă componenta de zgomot.

Tot din 2019, Tirolul austriac va aplica în mai multe zile din an interdicția sectorială pentru camioane, având în plan să extindă această interdicție de circulație la noi tipuri de mărfuri.

Vă reamintim că în luna octombrie 2018, Parlamentul Tirolului austriac a aprobat în unanimitate noi măsuri de limitare a tranzitului transalpin al camioanelor în zona Tirol.

Astfel, începând din 2019, camioanele cu motoare Euro IV vor putea tranzita zona Tirol doar pe calea ferată.

Follow #infotrucker