ȘtiriEconomic

Austria a prezentat oficial “bariera” de la Brenner

Conform publicației Trasporto Europa Miercuri, 27 aprilie 2016, Austria a prezentat “bariera” împotriva migranților de la Brenner, construită de compania Asfinag la frontiera cu Italia la cererea Vienei.

Structura “barierei” împotriva migranților construite de Austria la frontiera cu Italia se bazează pe un gard de plasă în lungime de 370 de metri care taie autostrada Brenner și drumul de stat.

Odată cu prezentarea “barierei”, guvernul austriac a anunțat că începând cu luna iunie vor fi efectuate controale sistematice, imediat după tunelul ce leagă Italia de Austria. Astfel, pe segmentul de autostradă unde vor fi efectuate controalele, vehicule care circulă spre Austria, vor trebui să încetinească până la 30 km/h și să se așeze în coloană pe patru benzi, două pentru motociclete respectiv autoturisme și două pentru vehicule comerciale grele. Vehiculele considerate suspecte vor fi deviate într-un spațiu special pentru verificare amănunțită.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

De asemenea, italienii vor pune în aplicare un sistem similar, dar pe o singură bandă în fiecare direcție. Vehiculele vor trece printr-un punct de control, creat pe linia frontierei înainte de Schengen.

Ministrul transporturilor din Italia, a declarat că acțiunile de la frontiera cu Austria aduc prejudici foarte mari atât economiei și transportul din Italia, cât și al Uniunii Europene.

Vă reamintim că Austria a decis să construiască această “barieră” la Brenner deoarece, conform informațiilor oficiale deținute de guvernul austriac, în 2016, pe teritoriul Italiei urmează să ajungă aproximativ 300.000 de migranți.

“Bariera” de la Brenner va afecta fluxul rutier de mărfuri
Traseului dintre Italia și Austria este parcurs de o treime din mărfurile care intră și ies din Italia, astfel că, “bariera” și controalele instaurate de Viena vor cauza întârzieri și costuri suplimentare. Această situație este un risc nu numai pentru transportul rutier, ci pentru întregul sistem de export din zonă.

După anunțarea controalelor la Brenner de către guvernul austriac, CGIA Mestre a evaluat consecințele pentru transportul internațional de mărfuri, pornind de la faptul că în fiecare an, prin acest punct trec peste 40 de milioane de tone de mărfuri, din care 29 de milioane tone pe cale rutieră și 11.7 tone pe cale feroviară. Aceste cifre reprezintă o treime din totalul bunurilor care intră și ies din Italia pe uscat.

VEZI ȘI: Valoarea accizei rambursabile pe motorină majorată în Franța

Modul în care se va traversa pasul Brenner în zona de frontieră, cu viteze de până la 30 km/h pentru toate vehiculele și controale stricte pe baza de suspiciune, va prelungi foarte mult timpii de tranzit. Conform unui studiu elaborat de transportatorii belgieni, costul orar al forței de muncă, în medie, este de 60 de euro. O întârziere de două ore crește acest cost cu aproxmativ 10%, lucru ce va afecta pe termen mediu și lung numărul de contracte de transport și va modifica tarifele, și în consecință prețul final la beneficiar.

Însă problemele și provocările pentru transportul rutier de mărfuri nu se opresc aici, și asta pentru că nu numai Austria a luat în calcul închiderea granițelor. În cazul în care s-ar suspenda acordul Schengen, această situație s-ar extinde în toată Europa, fapt ce va duce la o explozie a cabotajului în țări precum Italia, Franța, Germania sau Austria.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button