Austria a reintrodus restricțiile de circulație din weekend și pe timpul nopții pentru camioane

Austria a reintrodus restricțiile de circulație din weekend și pe timpul nopții pentru camioane
Începând din 18 mai, Austria a reintrodus restricțiile generale de circulație din weekend, sărbători legale și pe timpul nopții pentru camioane.

Ridicate la începutul pandemiei COVID-19 pentru a facilita aprovizionarea cu produse medicale, alimente și alte mărfuri de strictă necesitate, restricțiile generale de circulație din weekend, sărbători legale și pe timpul nopții pentru camioane sunt din nou în vigoare în Austria.

Austria a reintrodus restricțiile de circulație din weekend și pe timpul nopții pentru camioane

Restricțiile de circulație generale din weekend se aplică pe tot teritoriul Austriei și sunt valabile de sâmbătă, ora 15:00, până duminică, ora 22:00, respectiv sărbători legale între orele 00:00 – 22:00.

VEZI ȘI: Camioanele cu gaz scutite de la plata taxei de drum în Germania până la finalul lui 2023

Restricțiile sunt valabile pe toate drumurile pentru vehicule comerciale cu sau fără remorcă care depășesc 3.5 tone, respectiv pentru orice fel de vehicule comerciale care depășesc 7.5 tone

Excepții de la această regulă sunt:

  • cursele care fac parte dintr-un program combinat, iar vehiculul se află pe o rază de 65 de kilometri din punctul de unde ar trebui să încarce marfa pe calea ferată, sau să preia marfa de pe tren;
  • transportul de animale vii;
  • transportul deșeurilor menajere din orașe spre locurile de depozitare amenajate;
  • aprovizionarea cu produse esențiale în caz de necesitate, dacă este prevăzută o astfel de situație la nivel național;
  • transportul de produse perisabile, anumite alimente precum legume și fructe proaspete, produse din lapte, ouă, ciuperci, produse de cofetărie și panificație;

Restricții de circulație pe timpul nopții se aplică pe tot teritoriul Austriei tuturor vehiculelor comerciale peste 7.5 tone, între orele 22:00 – 05:00.

Excepția de la această prevedere se aplică vehiculelor armatei sau ale altor forțe de intervenție locală sau națională, vehiculelor electrice cu emisii zero de poluare fonică (trebuie să existe un certificat de conformitate avizat), acestea fiind marcate cu un sticker cu litera L în față, în apropierea numărului de înmatriculare.

Aceste vehicule nu trebuie să depășească însă viteza maximă de 60 km/h. Se poate face excepție dacă aceste vehicule sunt în misiune de salvare sau există derogări naționale pentru acest tip de transporturi.

Legea completă care stabilește condițiile pentru restricțiile de circulație din weekend și pe timpul nopții este articolul 42 din Codul Rutier (StVO).

Follow #infotrucker