In Focus

Austria a ridicat restricțiile generale din weekend pentru camioane

Austria a ridicat restricțiile generale din weekend pentru camioane pentru a facilita aprovizionarea cu produse medicale, alimente și alte produse necesare.

Vineri, 13 martie, ministrul transporturilor Leonore Gewessler a ridicat restricțiile generale din weekend pentru camioane. Această măsură este valabilă cel puțin pentru următoarele 3 săptămâni.

Austria a ridicat restricțiile generale din weekend pentru camioane

Decizia de ridicare a restricțiilor generale din weekend pentru vehicule comerciale de peste 7.5 tone vine după cea a Germaniei și are ca scop fluidizarea aprovizionării cu produse medicale, alimente și alte produse de strictă necesitate pentru a nu întrerupe fluxul de aprovizionare al magazinelor.

Măsura luată din cauza epidemiei de coronavirus este valabilă până pe 3 aprilie, iar cea din regiunea Bayern, în Germania, până pe 29 martie. Companiile de transport au fost deja informate.

Decizia a fost luată în coordonare cu autoritățile din Germania și Italia pentru a evita problemele de aprovizionare în regiune și pentru a evita eventualele aglomerări la trecerea frontierei.

VEZI ȘI: Danemarca își închide temporar granițele, din cauza epidemiei de coronavirus

Următorul pas, la fel ca în Germania, va fi și ridicarea restricțiilor de intrare în oraș pentru camioane dacă va fi nevoie pentru a face aprovizionarea magazinelor în cel mai scurt timp posibil.

Astfel, Austria s-a alăturat Germaniei, Cehiei, Slovaciei și Ungariei, țări care au luat decizia de a ridicat restricțiile generale de circulație din weekend.

Din aceeași categorie...

Back to top button