Austria a suspendat controalele COVID în pasul Brenner

Austria a suspendat controalele COVID în pasul Brenner
După ce Germania a renunțat să mai solicite test COVID negativ șoferilor de camion care vin din zona Tirol, Austria a suspendat și ea controalele COVID în pasul Brenner.

Germania a scos zona Tirol din Austria a fost scoasă de pe lista țărilor cu variante de virus și a fost introdusă pe lista țărilor cu risc normal. Astfel, începând de duminică, 28 martie 2021, ora 00:00, șoferii de camion care intră în Germania din această zonă nu mai trebuie să prezinte test COVID negativ și nu trebuie să se mai înregistreze.

Austria a suspendat controalele COVID în pasul Brenner

În consecință, autoritățile din Tirol au decis să suspende controalele COVID la frontiera cu Italia, în pasul Brenner.

VEZI ȘI: Germania a scos de pe lista țărilor cu variante de virus Cehia, Slovacia și zona Tirol

De la mijlocul lunii februarie, oricine dorea să intre în Germania via pasul Brenner, trebuia să prezinte un test COVID negativ, nu mai vechi de 72 de ore. Controalele strânse efectuate de Germania în primele zile de la aplicarea acestei măsuri au provocat cozi uriașe de camioane, atât în pasul Brenner, mai exact la frontiera dintre Italia și Austria, cât și la intrarea din Cehia sau Slovacia.

Situația s-a îmbunătățit odată cu înființarea unui centru de testare al șoferilor de camion în parcarea Sadobre din Vipiteno.

Însă, începând de miercuri, 31 martie, toți cei care ies din zona Tirol vor fi obligați să prezinte un test COVID negativ din cauza apariției noii tulpini britanice în Austria. Această măsură se aplică inclusiv călătoriilor în interiorul Austriei. Nu este clar dacă șoferii de camion sunt exceptați de la această măsură.

Follow #infotrucker