Știri

Din 2021, Austria crește taxa de drum pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone

Din 2021, Austria crește taxa de drum pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone, dar va menține reducerea de 1.5% pentru camioanele Euro VI.

Autoritățile din Austria vor să crească taxa de drum pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone, cu patru sau mai multe axe, începând cu data de 1 ianuarie 2021. Creșterea luată în calcul este în medie între 1.4 și 2 procente.

Din 2021, Austria crește taxa de drum pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone

Informația a fost făcută public de Asociația austriacă a operatorilor din transport și logistică pe baza noilor propuneri ale autorităților referitoare la tacele de drum. Acestea vor intra în vigoare doar dacă și după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial din Austria a anunțat reprezentanții departamentului de transport și trafic din cadrul Camerei de Comerț (WKO).

Un lucru este însă sigur. Reducerea de 1.5 % va rămâne în vigoare pentru camioanele care respectă norma de poluare Euro VI.

Reprezentanții departamentului de transport și trafic din cadrul Camerei de Comerț spun că taxa de drum, corespunzătoare solicitărilor la care este supusă infrastructura rutieră de către vehiculele comerciale, ar trebui corelată cu rata inflației și de aici această creștere de aproximativ 1.5%.

VEZI ȘI: 100.000 de camioane cu hidrogen, pe drumurile din Europa, până în 2030

De asemenea, vor fi mărite unele taxe pentru vehiculele mai poluante, cu un nivel ridicat al emisiilor de CO2, comparativ cu vehiculele electrice sau pe hidrogen, care vor plăti în continuare doar jumătate din tariful de bază pe kilometru. Taxele pentru poluarea fonică nu se vor modifica.

În aceste condiții, costul pe kilometru ar ajunge la 41.69 de cenți pe timp de zi (de la 40.98 de cenți) și 41.82 de cenți pe timp de noapte (de la 41.10 de cenți).

Din aceeași categorie...

Back to top button