Din 20 aprilie, Austria intensifică controalele în pasul Brenner

Din 20 aprilie, Austria intensifică controalele în pasul Brenner

Fluxul mare de migranți care ar putea ajunge în Italia în acest an (peste 300.000, de două ori mai mare ca în 2014), poate duce la închiderea pasului Brenner.

Introducerea de controale suplimentare de pe autostrada Brenner până la frontiera italiano-austriacă, poate duce la o oprire pe termen lung a camioanelor care intră pe teritoriul Austriei. Mai mult, Viena ar putea închide pasul Brenner, dacă predicțiile privind fluxul de migranți ce vor ajunge pe coasta italiană se va dovedi adevărate.

Între timp, transportatorii italieni calculează costul controalelor puse în aplicare de austrieci. Fita CNA a amintit că fiecare oprire de o oră a unui camion costă aproximativ 60 de euro. Conform unor declarații date de anumiți șoferi de camion editorilor TrasportoEuropa, în prezent, în cazul în care se fac controale amănunțite, timpul mediu de așteptare poate ajunge până la 3 ore.

Din 20 aprilie, Austria intensifică controalele în pasul Brenner

Așa cum spuneam, controalele reale vor începe abia pe 20 aprilie, acestea fiind efectuate prin intermediul unui scaner termic pe sub care vor trebui să treacă toate camioanele.

Însă testul suprem va avea loc în vară, în perioada concediilor, când vor intra sau ieși prin pasul Brenner mii de turiști, dublând astfel traficul mediu actual la 40.000 de vehicule pe zi. În aceste condiții, pasul Brenner va deveni o “capcană a morții” care ar putea să coste milioane de euro industria de transport și în mod special economia din Italia.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker