In FocusTop News

Austria intră în carantină totală pentru cel puțin 10 zile

Austria intra în carantină totală pentru cel puțin 10 zile și va face vaccinarea împotriva COVID-19 obligatorie.

Explozia de noi cazuri de coronavirus din Austria au împins guvernul de la Viena să introducă carantină totală (lockdown) pentru o perioadă de cel puțin 10 zile, dar nu mai mult de 20 de zile.

Austria intră în carantină totală pentru cel puțin 10 zile

Noile măsuri intră în vigoare de luni, 22 noiembrie 2021 și se aplică atât persoanelor vaccinate, cât și celor nevaccinate. Față de măsurile similare anterioare, de această dată școlile rămân deschise.

Măsurile ar trebui să se ridice automat pe 12 decembrie – cel puțin pentru cei vaccinați. Pentru cei nevaccinati, aceasta merge mai departe.

Potrivit Camerei de Comerț din Austria (WKO), carantina totală nu ar trebui să implice nicio restricție specială pentru șoferii de camion. Pentru aceștia se aplică regula celor 3G: vaccinat, recuperat sau testat negativ în ultimele 48 de ore.

VEZI ȘI: Slovenia limitează timpul de parcare pentru camioane la 25 de ore

Statele membre trebuie să mențină libera circulația tuturor mărfurilor și, mai ales, lanțul de aprovizionare al produselor esențiale (medicamente, dispozitive medicale, alimente esențiale și perisabile.

De asemenea, masca FFP2 este obligatorie din nou în spațiile închise de la locul de muncă. Acest lucru nu se aplică dacă nu există contact fizic cu alte persoane sau dacă riscul de infecție poate fi minimizat de alte dispozitive de protecție.

Vaccinarea obligatorie

Cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, și ministrul Sănătății, Wolfgang Mückstein, au spus că o izolarea nu este suficientă pentru a pune capăt „cercului vicios” al răspândirii virusului și al carantinelor repetate. Ei au anunțat că guvernul se pregătește pentru a da o lege care va introduce vaccinarea obligatirie, care se va aplca cel mai târziu începând cu 1 februarie 2022.

Italia vrea să înăsprească din nou controalele la frontieră

În Italia, se discută despre controale mai stricte la frontieră cu țările vecine. Potrivit agenției de presă Ansa, acestea ar trebui să se aplice la granițele țărilor cu risc epidemiologic ridicat, precum Austria.

În plus, șoferii de camion trebuie deja să prezinte „Certificatul Verde” pentru încărcare și descărcare în companiile italiene. Aceasta este o dovadă care arată dacă cineva a fost vaccinat, recuperat de după boală sau testat negativ (test antigen sau PCR) în ultimele 48 de ore.

Din aceeași categorie...

Back to top button