Știri

Austria confirmă introducerea unui sistem de control suplimentar la frontiera cu Italia

Conform publicației trasportoeuropa.it, guvernul austriac a anunțat că va activa un sistem de control în douăsprezece puncte de trecere a frontierei cu Italia pentru a controla fluxul de migranți.

Vestea introducerii unui sistem de control suplimentar între Italia și Austria, pasul Brenner, apărută în urmă cu câteva zile în publicația austriacă Tiroler Tageszeitung din Tirolul de Sud, despre care noi am scris aici, a fost confirmată de către miniștrii de Interne și Apărare ai Austriei, Johanna Mikl Leitner și Hans Peter Doskozil.

Probabil, cel mai controlat punct de trecere, atât dintre Italia și Austria cât și dintre Europa de Nord și Centrală respectiv Europa de Sud, va rămâne pasul Brenner, însă controale planificate ale vehiculelor și trenurilor vor fi în toate cele 12 puncte de trecere ale frontierei dintre cele două țări. Austria introduce acest nou sistem de control pentru a preveni intrarea persoanelor neautorizate pe teritoriul său.

Austria confirmă introducerea unui sistem de control suplimentar la frontiera cu Italia

Ministrul de Interne, Johanna Mikl Leitner, a declarat că vor fi ridicate garduri iar la Brenner vor fi implementată o bandă de control al persoanelor și al mărfurilor. Este încă neclar modul în care această decizie va afecta transportul rutier și feroviar de mărfuri între Italia și Austria respectiv Europa, dar cu certitudine implementarea acestui sistem suplimentar de control poate încetini fluxul de vehicule.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Sursa foto: EPA/Roland Schlager

 

Din aceeași categorie...

Back to top button