Austria obligă marcarea camioanelor în funcție de norma de poluare

marcarea camioanelor

După introducerea restricției de viteză pe autostradă pentru reducerea nivelului de noxe, (IG-L 100 km/h), Austria introduce începând cu 1 ianuarie 2015 o lege similară cu cea germană, aplicabilă doar vehiculelor comerciale, ce prevede obligația marcării vehiculului cu norma de poluare.

Această nouă regulă se aplică doar vehiuclele comerciale care tranzitează landul Viena și partea de est a Austriei Inferioare. Încălcarea acestei noi prevederi poate duce la sancțiuni și amenzi ce depășesc 2.000 de euro.

Această nouă regulă se aplică și în regiunea de tronsoane de autostradă Sanierungebiet, și anume partea finală a autostrăzii A2 Südautobahn – care ajunge la granița cu Italia de-a lungul Villach-Graz, S1 Wiener Außerring Schnellstraße – care leagă A2 și A4 spre granița cu Slovacia și Ungaria, Ostautobahn A4 spre Budapesta și Bratislava respectiv A22 și A23.

Austria obligă marcarea camioanelor în funcție de norma de poluare

Amenda pentru un camion „nemarcat” se ridică la 2.180 euro. Stickerele au culori diferite în funcție de clasa de poluare, astfel: ROȘU este pentru Euro 2, GALBEN este pentru Euro 3, VERDE este pentru Euro 4, ALBASTRU este pentru Euro 5 respectiv VIOLET este pentru Euro 6.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker