infotraficȘtiri

Austria propune Italiei să împartă controalele la frontieră

Poliția din Tyrol a explicat în cadrul unei întâlniri cu autoritățile din Bolzano că, guvernul austriac intenționează să aplice noile controale la frontiera cu Italia pentru a preveni accesul migranților.

Guvernul austriac dorește să cadă la un acord și să împartă controalele la frontieră, drept pentru care, a stabilit o primă întâlnire cu autoritățile italiene din Bolzano, pe 23 februarie 2016. Un prim element care a reieșit în urma întâlnirii este că Austria dorește să introducă controale de test pentru pietonii, vehiculele și trenurile aflate în tranzit la punctele de trecere cu Italia. Acest lucru va duce inevitabil la cozile și întârzieri pentru camioane.

Problema cea mai sensibilă pentru transportul rutier se referă la tranzitul prin pasul Brenner, unde Austria intenționează să introducă limită de viteză de 30 km/h pentru a permite poliției să verifice fiecare vehicul. Agenții de poliție vor fi în măsură să deturneze unele vehicule suspecte într-un culoar special pentru verificări detaliate. Austriecii au declarat că nu au niciun interes să creeze cozi la punctele de trecere a frontierei, dar nici nu le poate exclude.

Austria propune Italiei să împartă controalele la frontieră

VEZI ȘI: Austria confirmă introducerea unui sistem de control suplimentar la frontiera cu Italia

Traficul dintre Italia și Germania ar putea fi încetinit și mai mult în cazul în care landul Bavaria va impune controale la frontiera cu Austria, așa cum a anunțat prin vocea ministrul de interne al Bavariei, Joachim Herrmann.

Aceasta este doar o ipoteză, deoarece deciziile privind frontierele de stat depind de guvernul federal, care nu pare dispus să pună în aplicare controale mai mari decât cele din prezent.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button