Știri

Austria: Punctele de taxare Gleinalm și Bosruck (A9) au fost modernizate

Astăzi, 15 septembrie, ASFINAG a deschis punctele de taxare pentru camioane de pe A9 (autostrada Pyhrn) de la Gleinalm și Bosruck.

Lunile trecute, punctele de taxare Gleinalm și Bosruck au intrat într-un proces de modernizare. Principalele modificări sunt la banda de rulare care este mai lată acum, dar și introducerea unei benzi digitale, marcată cu verde, pe unde se poate trece fără oprire, citirea făcându-se optic.

Austria: Punctele de taxare Gleinalm și Bosruck (A9) au fost modernizate

În decembrie 2019, după finalizarea lucrărilor de pe A 9, în Austria, tunelurile Bosruck și Gleinalmtunnel au fost mărite la două benzi și tocmai de aceea era nevoie și de modernizarea punctelor de taxare, pentru a face față traficului mărit.

Noile lucrări de modernizare din zonele Gleinalm și Bosruck au constat în crearea unei benzi suplimentare, ceea ce oferă un confort mai mare șoferilor de camion care circulă în zonă.

Lățimea benzilor a fost mărită de la 2.3 metri la peste 3 metri, iar asta permite trecerea fără probleme a tururor tipurilor de autovehicule. Banda de trecere digitală nu mai este echipată cu bariere, toți cei care o folosesc putând trece mult mai rapid de punctul de taxare, cu condiția să dețină un tichet valabil care să confirme plata taxei de drum pe acest segment.

VEZI ȘI: EnBW și ElectReon construiesc o șosea electrificată cu inducție

Marcajele rutiere de dinaintea stațiilor de taxare au fost refăcute pentru a semnaliza exac care sunt benzile pentru fiecare tip de vehicul și care este banda pentru cei care dețin deja un tichet prin care s-a plătit taxa. Banda digitală este marcată cu verde, cu peste 200 de metri înainte, și are simbolurile specifice afișate.

Pentru cei care au plătit taxa de drum și folosesc banda digitală, trecerea se poate face cu viteze de până la50 km/h. Singura modificare în sistem este că nu se mai afișează pe display perioada de valabilitate.

Pentru cei care au un permis valabil pe un an și trec pe banda digitală în prima fază este emisă o amendă de 120 de euro, datele de identificare ale mașinii (numărul de înmatriculare) fiind înregistrate automat. Amenda este anulată automat în momentul în care este reînnoită vigneta anuală.

Această facilitate este valabilă un an de zile și se aplică exclusiv celor care dețin deja o vignetă preplătită.

Din aceeași categorie...

Back to top button