ȘtiriTop News

Austria reia discuțiile privind permisul de camion de la 17 ani

Alexander Klaska, directorul Camerei de Comerț din Austria, a propus Guvernului o inițiativă care le permite tinerilor de 17 ani să dea examen pentru permisul de camion.

Discuțiile din Austria privind posibilitatea de a obține permisul de camion de la 17 ani sunt vechi. Propunerea a fost lansată inițial în 2019, ca parte a proiectului Truckoperator.

Austria reia discuțiile privind permisul de camion de la 17 ani

Inițiativa a fost relansată în august 2021, după ce a explodat criza de șoferi de camion din Marea Britanie. ”Austria, ca și celelalte țări europene, suferă de problema schimbului de generații în rândul șoferilor de camion. Pentru rezolvarea ei, Directoratul Federal al Camerei de Comerț (WKÖ) a propus Guvernului să permită obținerea permiselor pentru categoriile C și D de la vârsta de 17 ani”, a declarat directorul Alexander Klaska.

Acesta a citat un sondaj realizat în rândul a 334 de companii de transport. Dintre acestea, 77% au declarat că percep deja consecințele crizei de șoferi de camion.

VEZI ȘI: Austria a dublat amenzile pentru depășirea vitezei

Motivul propunerii este de a le permite tinerilor să intre în sectorul de transport cât mai curând posibil. Propunerea mai vizează ca, într-o fază inițială, șoferii de 17 ani să lucreze alături de un coleg mai experimentat pentru o anumită perioadă de timp.

Klaska a vorbit și despre traficul de vehicule comerciale prin zona montană a Austriei. El vede rezolvarea problemei prin îmbunătățirea transportului combinat rutier-feroviar, modernizarea coridorului Brenner, armonizarea interdicțiilor pentru camioane grele cu cele din restul Europei, creșterea masei totale a vehiculelor aflate în tranzit și dezvoltarea de noi locuri de parcare.

Din aceeași categorie...

Back to top button