Austria: Restricții de circulație pentru camioane între Nößlach și Brenner-Nord (A13)

Austria: Restricții de circulație pentru camioane între Nößlach și Brenner-Nord (A13)
Restricții de circulație pentru camioane pe A13, în toate zilele de sâmbătă din octombrie, din cauza lucrărilor de reabilitatre la podul Luegbrücke.

ASFINAG a anunțat că sâmbătă, 10 octombrie 2020, începând cu ora 17:00 PM, vehiculele comerciale de peste 7.5 tone nu vor mai putea trece pe podul Luegbrücke, cel mai lung pod de pe autostrada A13, din Austria, din cauza lucrărilor de reabilitare a unor stâlpi de susținere.

Austria: Restricții de circulație pentru camioane între Nößlach și Brenner-Nord (A13)

Lucrările sunt prevăzute să fie efectuate în două weekend-uri, dar ASFINAG a luat în calcul și eventualele întârzieri din cauza vremii nefavorabile. Astfel, în zilele de sâmbătă 10 octombrie, 17 octombrie, 24 și 31 octombrie se vor efectua aceste lucrări de reabilitare.

Autocarele, fără remorcă, pot alege ruta ocolitoare pe drumul național Brenner prin punctul de ieșire Matrei, respectiv Nösslach (pe direcția Brenner) și prin punctul Brenner-Nord (pe direcția Innsbruck).

Pentru traficul normal va fi disponibilă o singură bandă pe sens. Restricția de circulație se aplică și vehiculele comerciale de peste 7.5 tone care transportă mărfuri perisabile.

ASFINAG spune că lucrările se vor desfășura seară și noaptea, când traficul greu este foarte redus, iar lucrările se vor încheia în ziua de duminică până la ora 08:00 AM.

VEZI ȘI: Drum electrificat pentru camioane de mină cu pantograf în Austria

Devierea traficului și semnalizarea lucrărilor va fi efectuată de poliție în colaborare cu reprezentanții ASFINAG, iar restricția de circulație va fi comunicată intens pe posturile locale de radio, sistemele de info trafic și panouri montate pe autostradă. Pentru a veni în sprijinul companiilor de transport rutier, ÖBB Rail Cargo Group oferă opțiune de transport feroviar în această perioadă.

Astfel, Rail Cargo Group, în colaborare cu autoritățile din landul Tirol și ASFINAG, pun la dispoziție operatorilor interesanți un “shuttle” între Brennersee și Wörgl, în ambele direcții.

Acesta va prelua în special camioanele cu mărfuri perisabile și alte vehicule care transportă mărfuri pentru situații de urgență. Detaliile despre orarul de circulație, numărul de locuri disponibile precum și rezervări pot fi făcute pe site-ul www.rola.at.

Follow #infotrucker