ParcariȘtiri

Austria: S-a deschis parcarea ”Hausruck truck stop”, pe A8 Innkreis

ASFINAG anunță că la data de 11 martie a deschis oficial parcarea ”Hausruck truck stop”, destinată exclusiv traficului greu, cu 112 locuri.

Considerată cea mai modernă parcare pentru camioane din Austria, facilitatea de pe autostrada A 8 Innkreis este rezultatul unor lucrări de construcție de un an și al unei investiții de 19 milioane de euro. Cele 112 locuri noi de parcare sunt situate pe direcția Linz, lângă Weibern.

Parcarea utilizează așa-zisa organizare în convoi, care permite o utilizare optimă a spațiului. Sistemul de parcare în convoi este utilizat în premieră în rețeaua ASFINAG. Până la 4 camioane pot fi parcate compact, unul în spatele celuilalt, pe un total de 28 de rânduri. Un sistem automat detectează locurile libere și ghidează șoferul spre locul dorit, potrivit orei de plecare dorite.

10 locuri de parcare sunt prevăzute ca spații de încărcare pentru camioane electrice. Opt dintre acestea sunt prevăzute cu stații de 150 kW, pentru încărcare peste noapte, iar celelalte două cu prize de 350 kw, pentru încărcări rapide.

VEZI ȘI: Mai puține camioane pe drumurile din Vorarlberg în 2023

De asemenea, parcarea dispune și de 12 surse de putere pentru răcirea silențioasă a remorcilor frigorifice. Pe lângă reducerea zgomotului, sistemul elimină și emisiile de carbon, deoarece agregatul nu mai este alimentat cu motorină pe timpul staționării. Electricitatea este produsă local de un sistem fotovoltaic de 85 kWp, cu 206 panouri montate pe plafon.

”Hausruck truck stop” mai dispune de dușuri, teren de fitness, zone de odihnă cu facilități de spălare și încălzire a alimentelor, automate de gustări și băuturi, sursă de apă potabilă și o zonă verde de 6.000 mp, cu peste 30 de pomi fructiferi. Securitatea este asigurată cu iluminare LED, supraveghere video și telefon de urgență. Două bariere de sunet protejează șoferii care se odihnesc de zgomotul autostrăzii.

Din aceeași categorie...

Back to top button