Știri

Austria și Germania caută soluții pentru eliminarea restricțiilor din pasul Brenner

Andreas Scheuer, Ministrul Transporturilor din Germania, și Günther Platter, guvernatorul din Tirol,  vor să găsească soluții pentru a rezolva restricțiile din pasul Brenner.

Încă din vara anului 2019, Austria și Germania, dar și regiunile Tirol și Bayern, au pus la punct un plan cu 10 puncte prin care să rezolve problemele de trafic din regiunea Brenner, fără să introducă restricții pentru camioane. Autoritățile din cele două țări vor să accelereze implementarea unor soluții care să rezolve o parte din probleme, în special pentru traficul de camioane.

Austria și Germania caută soluții pentru eliminarea restricțiilor din pasul Brenner

Andreas Scheuer a venit cu o strategie de digitalizare a regiunii, care să ajute la ridicarea restricțiilor, pentru Germania acesta fiind un lucru extrem de important.

Austria și Germania vor să solicite susținere financiară din partea Comisiei UE pentru digitalizarea celei mai importante axe pentru transportul de mărfuri din Europa.

Prin intermediul acestei digitalizări autoritățile vor să optimizeze traficul de camioane, să găsească soluții în timp real pentru diverse rute de ocolire în cazul unor incidente sau ambuteiaje, să ofere mai multe oportunități de parcare și să conecteze în mod inteligent transportul rutier cu cel feroviar.

VEZI ȘI: Anchetă privind lipsei locurilor de parcare pentru camioane din zona Kent

Prin optimizarea RoLa, Scheuer și Platter vor să ducă mai multă marfă de pe stradă pe șine. Comisia UE a aprobat deja un buget pentru a dezvolta transportul combinat pe această rută. Pe data de 14 februarie, Scheuer s-a întâlnit cu Adina, comisarul UE pentru transporturi.

Acesta a subliniat faptul că legătura rutieră și feroviară peste Alpi este crucială pentru transportul de mprfuri în Europa și că soluțiile nu pot fi implementate fără susținerea Comisiei UE.

Din aceeași categorie...

Back to top button