Austria suspendă interdicția pe timp de noapte pentru camioane Euro VI pe A12

Austria suspendă interdicția de noapte pentru camioane Euro VI pe A12

Măsura de interzicere a circulației pe timp de noapte a vehiculele comerciale, inclusiv camioane Euro VI, pe autostrada A12 din Tirolul austriac, a fost amânată până în 2020.

În luna ianuarie a acestui an, trebuia să intre în vigoare interdicția de circulație pentru vehicule comerciale grele, inclusiv cele Euro VI, pe autostrada A12 din Tirol-ul austriac. Prin introducerea acestor interdicții de circulație, administrația Tirol dorește mutarea traficului de mărfuri grele de pe rutier pe feroviar, cu scopul de a proteja calitatea vieții în aceste zone turistice.

Pentru cel puțin încă patru ani de acum înainte, ultima generație de camioane Euro VI vor avea avantajul, comparativ cu Euro V sau mai jos, că pot traversa Austria chiar pe timp de noapte.

Austria suspendă interdicția pe timp de noapte pentru camioane Euro VI pe A12

Guvernul Tirolului Austriac a publicat în Monitorul Oficial din 22 decembrie 2015, regulament 129, care face referire la interzicerea vehiculelor comerciale, inclusiv camioane Euro VI, pe timp de noapte pe A12. De asemenea, decretul impune obligația montării începând cu 1 iulie 2016, a unei plăcuțe care definește clasa Euro a motorului.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker