Știri

Austria: Un mort și 46 de răniți într-un accident grav de autocar

O tânără de 19 ani și-a pierdut viața și alte 46 de persoane au fost rănite într-un accident grav de autocar produs în Austria.

Marți dimineață, un grav accident de autocar s-a produs în districtul Carintia St. Veit an der Glan din Austria, în apropiere de Micheldorf. La bordul autocarului supraetajat aparținând companiei Flixbus se aflau pasageri din Austria, Slovenia, Italia, Germania și Ucraina, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției.

Austria: Un mort și 46 de răniți într-un accident grav de autocar

Potrivit cotidianului austriac „Der Standard”, persoana decedată era o tânără de 19 ani din Austria Superioară. Potrivit acestuia, printre răniții grav se află și o nemțoaică de 25 de ani din Potsdam. Aceasta a fost transportată la spitalul din Klagenfurt, iar majoritatea celorlalți răniți la spitalul din Friesach.

VEZI ȘI: Cele mai frecvente abateri în rândul șoferilor de camion în Austria și Germania

Autocarul se îndrepta de la Berlin via Linz spre Trieste și a lovit bariera de protecție din motive necunoscute. Apoi, acesta a intrat în șanț, s-a răsturnat și s-a oprit pe o parte. Șoferul unei mașini care îl urmărea a văzut accidentul și a alertat serviciile de urgență. La sosirea primilor salvatori, în autocar se aflau încă numeroși pasageri, inclusiv persoane rănite, a precizat departamentul de pompieri Althofen într-un comunicat.

Accident grav de autocar: cazul a fost preluat de procuratura austriacă

„Interogatoriile vor fi efectuate în cursul următoarelor zile. O expertiză pentru a cerceta cauzele accidentului a fost dispusă de către procuratură și va mai dura ceva timp”, a anunțat marți după-amiază poliția.

Testele de alcoolemie efectuate asupra celor doi șoferi profesioniști din Ucraina (27 și 58 de ani) au fost negative. Ambii au fost ușor răniți. Potrivit informațiilor obținute de cotidianul german Bild, cauza accidentului ar fi oboseala la volan.

Din aceeași categorie...

Back to top button