Breaking News

Austria va efectua controale de sănătate la frontierele cu Italia pe fondul epidemiei de coronavirus

Luni, 9 martie 2020, Austria va activa un sistem de controale de sănătate la frontierele sale cu Italia, ca măsură de protecție împotriva epidemiei de coronavirus.

Pe fondul noilor măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus din Italia, Austria va activa un sistem de control care va provoca cu siguranță timpi de așteptare mari pentru camioane și incertitudine cu privire la posibilitatea acestora de a putea tranzita Austria.

Austria va efectua controale de sănătate la frontierele cu Italia pe fondul epidemiei de coronavirus

Pe 6 martie, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat două măsuri extraordinare care vor afecta în mod direct transportul rutier: activarea unui sistem de controale de sănătate targetate și cerința unui certificat medical care atestă absența infecției pentru cei care provin din zonele afectate de epidemie. Aceste măsuri vor intra în vigoare luni, 9 martie 2020 și vor dura două săptămâni pentru moment.

VEZI ȘI: Tirol a anunțat alte 15 zile de controale în bloc a camioanelor în 2020

Din primele informații, nu toți cei care ajung la frontierele Austriei cu Italia vor fi supuși controalelor de sănătate. Acestea se vor face pe baza unei selecții care va depinde probabil de zona de origine, care ar putea fi stabilită în baza numărului de înmatriculare sau a CMR-ului, în cazul șoferilor profesioniști.

Controalele de sănătate vor consta în măsurarea temperaturii corporale, iar în cazul persoanelor considerate suspecte ar putea duce la refuzul tranzitului. O atenție deosebită va fi acordată vehiculelor care vin din Lombardia și Veneto.

Dacă sunteți în străinătate și doriți să aflați informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus), puteți apela numărul de telefon: +4021 320 20 20 din orice rețea, cu tarif normal, 24 de ore din 24.

Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor și nu este un număr de urgență!

Din aceeași categorie...

Back to top button