Știri

Austria vrea înființarea unui filtru de control suplimentar la Brenner

Guvernul austriac a luat decizia de înființare a unui nou filtru de control la granița cu Italia, pentru a stopa intrarea ilegală a migranților pe teritoriul Austriei.

Vestea noului filtru de control ce va fi instalat la Brenner a apărut în publicația austriacă din Tirolul de Sud Tiroler Tageszeitung, care face și un preview la cum se va organiza acest nou punct de control. Noul filtru va avea mai multe benzi, toate echipate cu birouri tip container pentru verificarea și înregistrarea persoanelor. Nu este clar când acest filtru de control va fi ridicat, și dacă va afecta tranzitul vehiculelor grele și implicit a transportului comercial, dintre Europa Centrală și de Nord respectiv Europa de Sud. Totuși, este ușor de prevăzut că, dacă într-adevăr acestă barieră se va ridica ar putea exista controale, cel puțin prin sondaj, a vehiculelor aflate în tranzit.

În același timp, noutăți despre acțiunile de respingere a migranților vin și din Franța, acolo unde prefectul de Calais a decis să elibereze jumătate din “Junglă”, tabăra uriașă ridicată de migranți abuziv lângă oraș. În special, acesta va fi evacuată în partea de sud, acolo unde locuiesc în prezent aproximativ o mie de migranți. Deja în ultima săptămână mai multe sute de migranți au fost transferați într-o locație special amenajată din containere.

Austria vrea înființarea unui filtru de control suplimentar la Brenner

VEZI ȘI: Franța a început evacuarea “Junglei” de la Calais

Unul din principalele motivele pentru care Franța după 15 ani a luat decizia să desființeze “Jungla” este asaltul continuu al migranților asupra camioanelor care merg către terminalul de îmbarcare pe feribot sau Eurotunnel pentru a traversa Canalul. Spre exemplu, cea mai recentă acțiune a acestora a avut loc în dimineața zilei de 11 februarie, când douăzeci și patru de eritreeni au fost găsiți într-o semiremorcă de frig a unui camion danez ce transporta brânză. Poliția a intervenit imediat, după apelul făcut de șoferul camionului.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button