Austria vrea să crească taxa de drum pentru camioanele Euro VI cu 4%

Austria vrea să crească taxa de drum pentru camioanele Euro VI cu 4%

Începând din 2020, Austria și-a propus să crească taxa de drum pentru camioanele Euro VI cu 4%.

Intenția Austriei de a crește taxa de drum pentru camioanele Euro VI începând cu 2020 a stârnit numeroase reacții interne, Günther Reder, reprezentantul Asociației Transportatorilor de Marfă (WKÖ), criticând această decizie în comisia economică din parlamentul austriac.

În urma unei înțelegeri din 2017, dintre asociațiile de transport și autoritățile naționale, s-a căzut de acord ca toate taxele din acest domeniu să fie transparente și să se bazeze pe situația reală din industrie.

Guvernul și-a asumat că o creștere de taxe se va face doar în concordanță cu inflația, iar o parte din încasări, în speciale cele pentru poluare, să fie reinvestite în facilități pentru industrie precum infrastructură, pregătirea șoferilor și acordarea de facilități companiilor care investesc în camioane eco.

Dar, conform celor de la WKÖ nu s-a întâmplat nimic de atunci, iar acum se dorește o creștere a taxelor de drum cu 4%, în condițiile în care inflația din 2018 a fost de doar 2%. Și asta pentru camioanele Euro VI, cele mai prietenoase camioane cu mediul disponibile în prezent pe piață și cele mai multe din parcul auto.

VEZI ȘI: ASFINAG are o nouă unitate de control mobilă pentru verificarea tehnică a camioanelor din trafic

În plus, asociația critică și faptul că din cele 87 de milioane de euro încasate pentru taxe ecologice, Ministerul Transportului nu a cheltuit nimic în favoarea industriei.

În plus, ASFINAG, operatorul și administratorul autostrăzilor din Austria, a virat anul trecut dividende către guvern în valoare de 165 de milioane de euro.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.