Infrastructura

Austriecii au început lucrările la tunelul feroviar Brenner

Austria a inaugurat șantierul celui mai lung tunel feroviar din Europa în prezența comisarului european pentru transporturi, Violeta Bulc.

În timp ce la noi se negociază sau se inaugurează câțiva kilometri amărați de autostrada, în Austria a fost inaugurat în prezența Violetei Bulc, șantierul celui ce va urma să devină cel mai lung tunel feroviar din Europa.

Austriecii au început lucrările la tunelul feroviar Brenner

La ceremonia de deschidere a lucrărilor șantierului tunelului Brenner, pe lângă oficialii europeni, au participat și politicieni italieni, austrieci, dar și președintele provinciei autonome Bolzano, Arno Kompatscher, Ugo Rossi din Trento, președintele tirolez, Günther Platter, coordonatorul TEN-T, Pat Cox, respectiv reprezentanți ai căilor ferate italiene și austriece.

De asemenea, în cadrul ceremoniei au fost prezenți și 40 de primari ai localităților aflate de-a lungul zonei Brenner.

Noul tunel feroviar Brenner este de mare importanță economică strategică în Europa, deoarece se apropie mai mult de Tirolul de Sud, Tirol și Trentino, a spus președintele provinciei autonome Bolzano.

Odata cu finalizarea proiectului, Arno Kompatscher speră într-o creștere economică în zona, susținută de transportul de marfa rutier și feroviar.

Tunelul de la baza masivului Brenner în lungime totală de 64 km ar trebui să fie gata în 2026, urmand sa devena cel mai lung tunel feroviar din Europa.

Din aceeași categorie...

Back to top button