Camioane

Autobetonieră Mercedes-Benz Econic pentru Romcim

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania a livrat, la sfârșitul lunii iulie, o autobetonieră Mercedes-Benz Econic către Romcim, companie aparținând Grupului CRH, unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul de construcții din România.

Cu conceptul său unic de șasiu cu podea coborâtă, motor Euro VI E de 7,7 l și 354 CP și calitatea premium Mercedes-Benz, Econic este un autocamion ce îndeplinește toate cerințele impuse de traficul urban dens.

Autobetonieră Mercedes-Benz Econic pentru Romcim

”Suntem încântați de decizia Romcim de a achiziționa modelul Econic pentru transportul betonului în zonele urbane și lăudăm angajamentul companiei de a fi promotorul siguranței rutiere în segmentul său de activitate. Datorită conceptului și a opționalelor de siguranță, Econic autobetonieră pune accentul pe protejarea participanților vulnerabili din trafic, în special pietoni și bicicliști. Parbrizul panoramic generos reprezintă un avantaj față de camioanele convenționale, în special în centrele aglomerate ale orașelor și în situații cu vizibilitate redusă. În Europa, Mercedes-Benz Econic face parte din peisajul stradal al municipalităților de peste 20 de ani, timp în care și-a dovedit fiabilitatea în numeroase aplicații. Ca reprezentant al producătorului, suntem mândri că și clienți din România mizează pe această soluție”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO al Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

Mercedes-Benz Econic este un etalon în siguranța rutieră: designul cabinei ”DirectVision” cu parbriz panoramic, podea coborâtă, precum și poziția joasă la volan, comparativ cu alte camioane convenționale pentru construcții, îi permit șoferului să fie la același nivel cu pietonii și bicicliștii și, prin urmare, să aibă contact vizual cu aceștia în orice moment – o caracteristică decisivă de siguranță.

Vederea panoramică asupra participanților vulnerabili la trafic este susținută, de asemenea, de ușa pliantă, vitrată până la nivelul podelei, de pe partea pasagerului, ce îi conferă șoferului un nivel înalt de încredere și siguranță.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz a început producția de serie a modelului electric eEconic

În completarea suprafețelor vitrate generoase, modelul Econic este prevăzut cu un sistem sofisticat combinat de oglinzi clasice și 4 camere video, ce permit anularea unghiurilor moarte, cu ajutorul unui monitor smart de 7 inch amplasat pe bord.

Un pachet extins de asistenți de siguranță ajută șoferul să aibă sub control situațiile critice. Nu lipsește asistentul la menținerea benzii de rulare, avertizarea acustică la mersul înapoi, dar și limitarea deplasării cu spatele la maxim 9 km/h. Senzorii de lumină și de ploaie ajută suplimentar șoferul să se concentreze pe condus.

Modelul Econic este dotat Active Brake Assist 5, cel mai avansat sistem de frânare de urgență, dar și cu sistemul de asistență la virare Sideguard Assist. Mai este de menționat și frâna de parcare electronică cu funcție HOLD integrată.Autobetonieră Mercedes-Benz Econic pentru Romcim

Modelul livrat este un șasiu cu 4 axe în configurație 8×4 și masa maximă autorizată de 32 tone. Confortul și manevrabilitatea sunt garantate de suspensia pneumatică reglabilă cu până la 160 mm și posibilitatea creșterii unghiului de atac la nevoie, dar mai ales datorită ultimei axe, cu funcție viratoare, descărcabilă, ce permite raze de bracaj reduse și uzură minimă la virare.

Autoșasiul Econic comandat de Romcim este prevăzut cu o autobetonieră Liebherr HTM 905F L, cu un volum de 9 mc. Aceasta se remarcă datorită funcționalităților menite să sporească siguranța, precum lampa de lucru posterioară, platforma de lucru cu sistem de protecție cf. EN12609, protecția completă între mixer și șasiu, protecții ale rolelor de sprijin malaxor.

Din aceeași categorie...

Back to top button