Știri

Autobrennero vrea să extindă la 24 ore interdicția de depășire pentru camioanelor

Reprezentanții Autobrennero și cei ai asociațiilor de transport din Italia s-au întâlnit pe 2 mai pentru a discuta pe tema mai multor inițiative planificate pentru acest sector.

În timpul întâlnirii, cei de la Autobrennero au venit cu mai multe inițiative, cea mai importantă preocupare fiind extinderea interdicției de depășire pentru camioane (în vigoare în intervalul orar 6:00 – 22:00) chiar și noaptea. Aceștia au explicat că interdicția de depășire pentru camioane a redus rata accidentelor, iar extinderea acesteia la 24 de ore rămâne încă o ipoteză de lucru.

Autobrennero vrea să extindă la 24 ore interdicția de depășire pentru camioanelor

O altă problemă importantă discutată a fost despre tranzitul vehiculelor excepționale, în special la trecerea peste poduri, care a intrat în atenția celor de la Autobrennero, după prăbușirea în octombrie 2016 a unui pod în Italia pe statala 35.

De asemenea, au fost anunțate lucrări de reamenajare a spațiului din Sadobre Sterzing, care va avea implementat un sistem de îndepărtare a gheții și zăpezii de pe acoperișul camioanelor, construcția unei noi clădiri de servicii în pasul Brenner în cele două zone de odihnă, o nouă intrare în parcare la nord de Trento și creșterea locurilor de parcare pentru camioane în zonele de serviciu din Nogaredo Plose.

VEZI ȘI: Autocolantul ce atesta clasa de emisii a camioanelor a devenit obligatoriu în Austria

Autobrennero a creat o campanie numită #NonMorireDiSonno, care va pune în aplicare o evaluare a somnolenței și detectarea precoce a apnee de somn.

Pentru viitor, compania de autostrăzi evaluează posibilitatea de a instala metan criogenic de-a lungul A22, îmbunătățirea semnalului pentru telefoanele mobile în partea de nord și introducerea Eurovinietei.

Din aceeași categorie...

Back to top button