Mercedes-Benz a început livrarea autobuzelor Citaro către Autoritatea de Transport din Berlin

autoritatea de transport din berlin citaro
Dizivia de autobuze Daimler a livrat primele exemplare Citaro din cele 950 comandate de Autoritatea de Transport din Berlin.

Conform contractului dintre Daimler Buses și operatorul de transport din Berlin, 600 de autobuze articulate și 350 de autobuze solo vor fi livrate pe parcursul următorilor ani.

Mercedes-Benz a început livrarea autobuzelor Citaro către Autoritatea de Transport din Berlin

După cum știți, toate autobuzele Mercedes-Benz Citaro sunt echipate cu motoare eficiente care promit emisii reduse și sunt conforme cu cele mai recente directive europene cu privire la normele de poluare.

VEZI ȘI: Înmatriculările de autovehicule comerciale noi în România au crescut cu peste 11%

În prezent, Autoritatea de Transport din Berlin deține 1.400 de autobuze care operează pe 154 de rute.

Mai mult de 300 dintre acestea sunt produse de Mercedes-Benz, iar conform reprezentanților operatorului din Berlin, autobuzele companiei au transportat peste 441 de milioane de pasageri.

Rüdiger Kappel, directorul de vânzări al departamentului de Flote și Autorități, este cel care a înmânat cheile primelor exemplare Citaro.

„Sunt foarte încântat cu privire la această comandă. Este cea mai mare înregistrată până acum pentru cel mai bine vândut autobuz. Sunt convins că autobuzul Citaro va fi privit cu admirație și de pasageri”, a declarat Kappel.

Cu vânzări totale de peste 50.000 de vehicule, Citaro este cel mai bine vândut autobuz urban din lume. În Europa, modelul poate fi întâlnit în aproape fiecare țară și fiecare oraș mare.

A doua generaţie a modelului lansat inițial în 1997 a apărut în 2011. Gama cuprinde autobuze solo și articulate, autobuze pentru servicii în zonele urbane sau rurale, precum și Citaro LE, autobuzul „low-entry” din gamă.

Sursa – Daimler

Follow #infotrucker