Bus

Comandă pentru 100 de autobuze Citaro hybrid la Roma

Compania de transport public Atac din Roma a comandat 100 de autobuze Mercedes-Benz Citaro hybrid, care vor fi livrate în acest an, până în toamnă.

Comanda face parte dintr-un plan ambițios de modernizare a flotei de autobuze din capitala Italiei, pentru reducerea emisiilor poluante. EvoBus Italia a mai livrat 450 de autobuze Citaro pentru compania Atac între 2001 și 2005.

Comandă pentru 100 de autobuze Citaro hybrid la Roma

Noile vehicule sunt vopsite în nuanța roșu amarant, au 12 metri lungime și două uși duble. Șoferul dispune de un geam de protecție, iar sistemul de aer condiționat este echipat cu filtre anti-virale active.

Noile autobuze Citaro hybrid care vor circula în Roma mai dispun de sistem de supraveghere video, sistem de numărare a pasagerilor și sistem de monitorizare prin GPS.

Față de au autobuz urban convențional, Citaro hybrid reduce consumul și emisiile cu până la 8,5%. Motorul diesel este asistat la plecarea de pe loc de un motor electric compact, funcționând astfel cu o turație redusă. În timpul perioadelor de frânare și decelerare, motorul electric convertește energie cinetică în electricitate. Aceasta este stocată în condensatori de mare capacitate și folosită ulterior.

VEZI ȘI: Peste 400 de autobuze Citaro pentru orașul Viena

Atac (Azienda per i Trasporti Autoferrotranviari del comune di Roma) este cea mai mare companie de transport public din Italia și una dintre cele mai mari din Europa. Pe lângă autobuze, Atac operează și tramvaie, trei linii de metrou și rute de tren în suburbii.

Compania vrea să modernizeze anual 10% din flota sa de autobuze. Autobuzele Citaro Hybrid, cu emisii mai mici decât cele permise de standardul Euro VI, vor înlocui vehicule Euro III care au funcționat mai mult de 10 ani.

Noua comandă cuprinde și contracte complete de service pe o perioadă de 10 ani. Daimler Buses va fi responsabilă pentru întreținerea autobuzelor, care va fi efectuată cu personalul propriu în depourile Atac.

Din aceeași categorie...

Back to top button