Bus

Comandă pentru autobuze electrice Solaris bi-articulate în Danemarca

Solaris a primit o comandă pentru 14 autobuze electrice bi-articulate din Danemarca. Primele modelele Urbino 24 electric vor fi operate de Tide Bus în Aalborg.

Aceasta este o comandă unică la nivel european, atât datorită lungimii vehiculelor electrice, cât și a configurației autobuzelor. Solaris a proiectat modelul de 24 de metri lungime pentru rutele Bus Rapid Transit (BRT), iar Tide Bus a optat pentru linia de design MetroStyle.

Comandă pentru autobuze electrice Solaris bi-articulate în Danemarca

”Suntem bucuroși că am primit prima comandă pentru modelul electric Urbino 24 MetroStyle din Danemarca. Autobuzul are un capacitate foarte mare și un design unic, fiind ideal pentru orașele moderne”, a declarat Petros Spinaris, membru în consiliul de administrație al Solaris responsabil pentru Vânzări, Marketing și Servicii.

Solaris Urbino 24 electric MetroStyle este o soluție pentru metropolele cu trafic intens de pasageri. Fiecare scaun va dispune de un port USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

VEZI ȘI: Model nou în gama Solaris: Urbino 9 LE Electric

Sistemul de propulsie este compus din două motoare de tracțiune, cu o capacitate totală de 240 kW. Ele vor acționa două din cele patru axe. Modelul dispune de baterii Solaris High Energy cu o capacitate totală de 700 kWh.

Cele 14 autobuze electrice Solaris bi-articulate ce vor fi livrate în Danemarca vor fi echipate cu sisteme de asistență precum MirrorEye și Mobileye Shield+. De asemenea, vehiculele vin cu sistem de administrare a flotei eSConnect.

Modelul de 24 de metri lungime a fost prezentat pentru prima dată la Busworld 2019. Vehiculul a fost proiectat de Solaris ca o platformă pentru viitoarele modele de autobuze hibrid și electrice și troleibuze.

Din aceeași categorie...

Back to top button