Bus

Autobuzele electrice eCitaro vor parcurge rute de peste 500 km pe zi

Compania daneză Vikingbus a comandat 31 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro, pe care le va folosi și pe rute zilnice de peste 500 km.

Vikingbus va utiliza noile autobuze electrice în Køge, un oraș-port situat la sud de capitala Copenhagen, în estul insulei Sjӕlland.

Autobuzele electrice eCitaro vor parcurge rute de peste 500 km pe zi

Aplicația va fi una extrem de provocatoare. Serviciile regulate includ și călătorii către Stevn, cea mai lungă linie de autobuze urbane din Danemarca. Distanța zilnică parcursă de eCitaro va depăși 500 km, o distanță foarte mare pentru un autobuz urban și virtual imposibilă până acum pentru un autobuz electric.

De aceea, Vikingbus a comandat cele 31 de autobuze electrice eCitaro cu cea mai nouă generație de baterii (NMC3), cu o densitate energetică mai mare și o capacitate totală de 588 kWh. Autobuzele urbane sunt planificate să intre în operațiuni la finalul lui 2023 și începutul lui 2024.

VEZI ȘI: Test de consum cu electricul Mercedes-Benz eActros, în România

Vikingbus este unul dintre cei mai mari operatori de autobuze din Danemarca. Compania privată, rezultată din fuziunea a 17 operatori, are o flotă de aproximativ 450 de autobuze urbane, interurbane și autocare. Compania oferă o gamă largă de servicii, inclusiv transporturi medicale în Danemarca și străinătate.

Pe lângă cele 31 de eCitaro, Vikingbus a mai comandat și modele Mercedes-Benz Intouro, care vor fi folosite ca autobuze școlare în regiunea Jutland. Vikingbus a comandat și 10 autocare turistice de lux din noua generație Setra S 517 HDH.

Din aceeași categorie...

Back to top button