Autobuzele electrice produse de Solaris ajung și în Lituania

Autobuzele electrice produse de Solaris ajung și în Lituania
Solaris este unul dintre producătorii de autobuze electrice care se dezvoltă din ce în ce mai "agreisv" în Uniunea Europeană.

Aproape în fiecare săptămână, oficialii companiei anunță că au mai semnat un contract pentru livrarea autobuzelor electrice Urbino.

Autobuzele electrice produse de Solaris ajung și în Lituania

Cel mai nou contract anunțat de Solaris este cel semnat cu UAB Tauragės operatorul de transport în comun din orașul Tauragė, Lituania. Deși Solaris este un producător cu tradiție în Lituania, este pentru prima dată când autobuzele electrice sunt comandate aici.

Oficialii Solaris nu au anunțat valoarea contractului și nici câte exemplare Urbino vor livra, însă ne asigură că prima unitate va fi livrată până în martie 2020. Deși pare un termen de livrare lung, trebuie să știți că în ultimele luni Solaris a încheiat contracte cu numeroase alte orașe europene pentru livrarea acestor autobuze, iar lista de așteptare este una foarte lungă.

Autobuzul Solaris Urbino 8,9 LE are o lungime de aproape 9 metri și folosește un motor electric cu o putere de 160 kW. Împreună cu o baterie de 120 kWh, autobuzul electric promite o autonomie generoasă.

VEZI ȘI: 17 autobuze Solaris Urbino 12 vor transporta pasagerii din Gran Canaria

Autobuzul poate transporta până la 34 de persoane, 24 dintre acestea pe scaune. Pe lista de dotări se află aerul condiționat, camere video și un sistem modern pentru informarea călătorilor.

Solaris este prezent în Lituania încă din 2004. De atunci și până astăzi, Solaris a livrat aici aproape 380 de vehicule, dintre care 130 de troleibuze.

Acestea sunt utilizate în orașele Vilnius, Kaunas și Panevėžys. Mai mult decât atât, alte 85 de troleibuze vor fi livrate în perioada următoare către regia de transport a orașului Kaunas, ca parte a unui contract semnat în 2018.

Follow #infotrucker