Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 ajung și în orașul polonez Wloclawek

Solaris devine lider în Europa în ceea ce privește mobilitatea electrificată
Producătorul de autobuze Solaris au anunțat că a semnat un contract cu autoritățile orașului polonez Wloclawek pentru livrarea a 3 autobuze electrice Urbino 12.

Solaris va oferi 3 exemplare Urbino 12, iar acestea vor deveni primele autobuze electrice care vor realiza curse în orașul polonez.

Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 ajung și în orașul polonez Wloclawek

Solaris Urbino 12 dispune de două motoare electrice de 125 kW și de un set de baterii cu o capacitate de 200 kWh. Alături de cele trei autobuze electrice, reprezentanții Solaris spun că vor instala și patru prize pentru reîncăcarea vehiculelor electrice, dar adaptate special pentru mijloacele de transport în comun Urbino 12.

VEZI ȘI: Primele autobuze Mercedes-Benz eCitaro circulă deja în orașele Mannheim și Heidelberg

De asemenea, autobuzele vor primi și un sistem de tip plug-in, iar infrastructura pe care polonezii o dezvoltă va fi capabilă să susțină pantografe pentru vehiculele electrice de transport în comun.

Solaris Urbino are o lungime de 12 metri și dispune de aer condiționat. Sistemul de încălzire poate fi acționat separat, iar în momentul încărcării, autobuzele dispun de o funcție pentru preîncălzirea cabinei și a bateriilor, astfel încât autonomia generală să nu scadă.

Acest lucru se va dovedi util în lunile reci ale anului când încălzirea necesită o mare cantitate de energiei. Conform oficialilor Solaris, cele 3 autobuze vor ajunge pe străzile din Wloclawek în luna octombrie a anului curent.

Solaris spune că Wloclawek este al 18-lea oraș din Polonia care integrează vehicule de transport persoane cu sisteme electrice de propulsie.

Follow #infotrucker