BusȘtiri

Autobuzele electrice VDL au rulat 75 de milioane de kilometri

Peste 750 de autobuze electrice VDL Citeas, livrate între 2015 și prima jumătate a lui 2020, parcurg zilnic împreună aproximativ 150.000 de kilometri, o medie de 200 km per autobuz.

Strategia „Aiming for zero” de la VDL a făcut ca în tot acest timp, autobuzele electrice ale sale să ajungă la un total de peste 75 de milioane de kilometri rulați în Europa. Iar strategia continuă.

Autobuzele electrice VDL au rulat 75 de milioane de kilometri

Conform oficialilor companiei, în perioada următoare vor fi livrate încă 21 de unități Citeas SLG-120 către operatorul LVB din Leipzig, care vor fi utilizate pe 3 rute urbane. Astfel, cei de la LBV se angajează să dezvolte primele 3 linii de autobuz complet electrice, în conformitate cu obiectivele de mediu ale orașului.

„Încă din 2018, Consiliul de supraveghere al LVB a decis să achiziționeze treptat autobuze electrice. Suntem încântați că putem face acum acest pas important și, împreună cu VDL Bus & Coach, putem aduce o contribuție activă la obiectivele de mediu ale orașului Leipzig ”, spune Ronald Juhrs, director tehnologic și operațiuni la LVB.

Pe 18 august 2020, VDL Bus & Coach a livrat opt autobuze electice VDL Citeas SLFA-181 către Aeroportul Avinor Oslo. Odată cu implementarea acestor autobuze electrice articulate VDL Aeroportul Avinor Oslo poate face pași majori în atingerea obiectivelor lor climatice. Până în 2026, obiectivul este ca toate autobuzele care transportă pasageri între avioane și porți să fie electrice.

Stadtwerke Osnabrück AG a atins pragul de 1 milion de kilometri electrici conduși cu VDL Citeas Electric. Din martie 2019, 13 VDL Citeas SLFA Electric sunt desfășurate pe linia de autobuz M1. Și mai urmează și altele. Primele vehicule ale celui de-al doilea lot au ajuns în Osnabrück în august, în total 22 de autobuze cu propulsie electrică VDL vor fi livrate până la sfârșitul acestui an. Și alte 27 de autobuze vor urma în 2021.

VEZI ȘI: Urbino 15 Low Entry Electric, primul autobuz electric interurban de la Solaris

Koiviston Auto Group din orașele Lahti și Kuopio, împreună cu VDL Bus & Coach, fac un pas important în dezvoltarea transportului public electric și, prin urmare, durabil în Finlanda. Potrivit directorului general Sami Ojamo de la VDL Bus & Coach Finland, livrarea unui total de 31 de unități Citeas LLE-115 Electric demonstrează că „autobuzele electrice sunt, de asemenea, o opțiune viabilă în orașele mijlocii”.

13 autobuze Citeas LLE Electric vor fi livrate către Kuopion Liikenne Oy, care asigură transportul public în Kuopio, un oraș din interiorul Finlandei. În Lahti, 18 Citeas LLE Electric vor fi puse în funcțiune.

„Vedem o tranziție rapidă către transportul public electric și durabil în Finlanda. Este un privilegiu să ne sprijinim clienții de lungă durată în această tranziție. Acest pas înseamnă că suntem capabili să ne consolidăm și mai mult poziția de unul dintre cei mai importanți furnizori din Finlanda”, a declarat directorul general Sami Ojamo de la VDL Bus & Coach Finland.

Din aceeași categorie...

Back to top button