Știri

Autobuzele noi au nevoie de dispozitiv alcolock în Spania, din iulie 2022

Autobuzele noi care vor fi înmatriculate în Spania începând din luna iulie a anului 2022 trebuie echipate cu dispozitive de imobilizare alcolock. Camioanele sunt exceptate până în 2024.

Noua Lege a Siguranței Rutiere din Spania, publicată la 21 decembrie, introduce noi reguli privind punctele de penalizare pentru utilizarea telefoanelor în timpul condusului, depășirea periculoasă a cicliștilor sau aruncarea de obiecte care pot cauza accidente sau incendii.

Autobuzele noi au nevoie de dispozitiv alcolock în Spania, din iulie 2022

De asemenea, noua lege stabilește că toate autobuzele noi care vor fi înmatriculate în Spania începând din luna iulie a nului 2022 trebuie echipate cu dispozitive alcolock. Acestea sunt etiloteste care interzic șoferului să pornească motorul dacă este depășit nivelul permis de alcoolemie.

VEZI ȘI: Spania va interzice șoferilor de camion să încarce și descarce marfa

În versiunea inițială, legea prevedea și obligația echipării cu aceste dispozitive și a vehiculelor de marfă de peste 3,5 tone. Totuși, versiunea finală a stabilit exceptarea camioanelor până în 2024.

Regulamentele europene privind omologarea vehiculelor prevede echiparea camioanelor cu dispozitive de imobilizare pe bază de etilotest începând din 2024.

Din aceeași categorie...

Back to top button