Bus

Autobuzele Solaris cu hidrogen se îndreaptă și spre Düsseldorf

Operatorul german Rheinbahn Düsseldorf a comandat 10 autobuze electrice cu hidrogen Solaris Urbino 12 hydrogen, care vor fi livrate în 2025.

Solaris Bus & Coach va livra autobuze cu hidrogen către o nouă metropolă europeană: cel mai nou contract vine de la operatorul german Rheinbahn Düsseldorf.

Cele 10 unități Solaris Urbino 12 sunt un nou mod de a extinde transportul sustenabil în Düsseldorf, care și-a propus să atingă neutralitatea climatică până în 2035.

Orașul implementează o strategie duală, bazată atât pe autobuze electrice cu baterii, cât și cu celule de combustie alimentate cu hidrogen. Mai important, cele din urmă vor fi alimentate cu hidrogen verde, produs exclusiv cu ajutorul electricității regenerabile.

VEZI ȘI: Comenzi de autobuze electrice Solaris din Berlin și Madrid

Autobuzele cu hidrogen de 12 metri lungime au un sistem de celule de combustie de 70 kW, produs de Ballard, susținut de baterii Solaris High Power. Autobuzele vor fi echipate cu sisteme de siguranță ce îndeplinesc cerințele GSR2.

În ultimele luni, Solaris a primit mai multe comenzi de autobuze cu hidrogen din Germania, din orașe precum Hamburg, Frankfurt, Koln, Duisburg și Gross Gerau. La nivel european, Solaris a depășit numărul de 700 de autobuze cu hidrogen livrate sau comandate.

Din aceeași categorie...

Back to top button