BusȘtiri

Autobuzul 100% electric eCitaro va fi prezentat în premieră în București, Iași și Cluj-Napoca

Fără emisii, eficient datorită sistemelor inovatoare de gestionare termică și cu un design exclusivist, autobuzul 100% electric eCitaro va fi prezentat în 3 orașe din România.

Mercedes-Benz va prezenta în premieră autobuzul 100% electric eCitaro în trei orașe din România, mai exact București, Iași și Cluj-Napoca.

Autobuzul 100% electric eCitaro va fi prezentat în premieră în București, Iași și Cluj-Napoca

eCitaro redefinește transportul public local convențional, combinând siguranța în exploatare, disponibilitatea în operarea zilnică și siguranța de conducere a unui vehicul de serie cu noile cerințe privind emisiile.

Mai mult, pe termen mediu și lung, autobuzele electrice, precum eCitaro implică costuri de operare mai reduse, datorită tehnologiilor inovatoare de care dispun.

„Suntem mândri să prezentăm autobuzul eCitaro în România și să facem astfel încă un pas spre electromobilitatea urbană, după semnarea recentă a contractului cu Primăria Capitalei pentru 130 de autobuze Citaro Hybrid”,  a declarat Bogdan Aldea, Sales & Marketing Buses, Mercedes-Benz România.

eCitaro – autobuzul urban adaptat viitorului transportului public
Mercedes-Benz eCitaro este produs pe aceeași linie de producție ca toate celelalte autobuze urbane, la fabrica din Mannheim, având aceleaşi standarde înalte de producție şi calitate.

Pentru a veni în întâmpinarea diferitelor nevoi ale operatorilor de transport, a fost dezvoltată special pentru eCitaro o structură modulară a bateriilor.

Autobuzul 100% electric eCitaro va fi prezentat în premieră în București, Iași și Cluj-Napoca

Astfel, echiparea standard include patru baterii Lithium-ion amplasate în partea din spate a autobuzului.

Pot fi adăugate module adiționale de până la zece baterii pe plafonul autovehiculului. Bateriile au o capacitate de până la 350 kWh şi sunt răcite la temperatura ideală pentru a maximiza durata de viață.

VEZI ȘI: Marea Britanie are un deficit de 59.000 de șoferi profesioniști

Managementul controlului termic optimizat până la ultimul detaliu, cu sistem de răcire a bateriilor și aerul condiționat cu pompă termică sunt elemente de referință ale modelului eCitaro.

Aceste caracteristici asigură consum minim de energie și maximum de eficiență și autonomie. O provocare cunoscută doar de specialiștii în domeniu este faptul că pănă la 50% din consumul total de energie este folosit pentru sistemele de încălzire și răcire. Siguranța, eficiența și conservarea mediului sunt parte integrantă în misiunea autobuzului Mercedes-Benz eCitaro.

 

Autobuzul 100% electric eCitaro va fi prezentat în premieră în București, Iași și Cluj-Napoca

Cu cele 10 baterii modulare, eCitaro are o masă proprie, în specificațiile standard, de aproximativ 13.5 tone. Astfel, unei mase maxime admise de 19.5 tone, îi corespunde o încărcare de până la 6 tone, respectiv în jur de 88 de pasageri.

Autobuzul urban cu motor electric are la bază Mercedes-Benz Citaro, un autobuz best-seller la nivel internațional, care a înregistrat vânzări de peste 50.000 de unități pe parcursul a două generații, prezent în aproape toate marile orașe din vestul și centrul Europei.

Primele autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro circulă deja de câteva luni în Berlin, Hamburg, Heidelberg, Hanovra.

eCitaro este parte integrantă a conceptului de consultanță în eMobility a Daimler Buses. Acest sistem oferă operatorilor de transport servicii de consultanță amănunțită în ceea ce privește un sistem inteligent de încărcare, precum și sesiuni de training pentru angajați pentru diferite servicii.

Sistemul eMobility și Mercedes-Benz eCitaro deschid drumul către folosirea exclusivă a autobuzelor electrice în orașe.

Din aceeași categorie...

Back to top button