BusȘtiri

Autobuzul electric MAN Lion’s City E a ajuns și în România

MAN Lion’s City E, autobuzul electric tot mai popular în orașele din Europa, a ajuns în România pentru a fi testat de operatorii de transport public local.

Electrifying Europe, roadshow-ului european de prezentare a autobuzului electric MAN Lion’s City E, a ajuns anul trecut în 15 țări europene. 148 de reprezentanți ai companiilor de transport au avut ocazia să testeze acest model. Roadshow-ul de prezentare continuă și anul acesta. Pe lângă România, MAN Lion’s City E va fi prezentat în Italia, Portugalia, Lituania și Rusia.

Autobuzul electric MAN Lion’s City E a ajuns și în România

În România, autobuzul este disponibil pentru prezentare și testare în București, Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea și Timișoara, în perioada 31 martie – 09 aprilie.

Modelul disponibil pentru testare, în România, este MAN Lion’s City E de 12 metri. Acesta este echipat cu un pachet de baterii, compus din șase unități, cu o capacitate de 480 kWh, trei uși acționate electric, dintre care două au control automat, precum și faruri LED. La interior, MAN Lion’s City E are 35 de locuri în versiunea MAN City Advanced, spațiu pentru scaun cu rotile lângă ușa a 2-a, iluminatul interior cu LED, sistem de aer condiționat, unitate de încălzire cu putere minimă de 20kW și încălzire auxiliară.

Postul de condus al șoferului în versiune Lion’s City Pro este dotat cu scaun rotativ Isri ProActive 2 îmbrăcat în piele cu încălzire și control al climei, tapițerie luxury și centură de siguranță în 3 puncte. De asemenea, spațiul șoferului este dotat cu cameră retrovizoare și monitor de 6,5 inch.

Autobuzul electric MAN Lion’s City E a ajuns și în România

La workshop-ul de prezentare din București, din 31 martie, alături de Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus, au fost prezente oficialități din cadrul Guvernului României, precum și oficialități din partea producătorului MAN Truck & Bus SE.

VEZI ȘI: Primul autobuz electric articulat MAN începe operațiunile în Koln

Printre acestea s-au numărat Barna Tánczos, Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Dragoș Preda, secretar de stat cu atribuții în comunicare în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrasctructurii și Comunicațiilor și Heins Kiess, Senior Manager, Head of Product Marketing Bus la MAN Truck & Bus SE, care a transmis un mesaj video.

Autobuzul electric MAN Lion’s City E a ajuns și în România

“Romania nu putea sa nu faca parte din cadrul roadshowul european de prezentare a vehicului MAN Lion’s City E. Vehiculul este disponibil pentru testare în șase orașe principale din România și suntem siguri că va impresiona prin fiabilitate și eficiență, așa cum s-a întamplat în toate țările europene unde a fost deja testat.”, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

Modelul MAN Lion’s City E a fost inclus în flotele de transport public pentru ca operatorii să testeze în traficul real eficiența unui autobuz electric. În orașe, precum Hamburg, München sau Wolfsburg au fost derulate teste pe termen lung pentru a aduna informații despre autonomie, modul de încărcare, siguranța, confort, fiabilitate, dar și felul în care se comportă un model electric în funcție de schimbările de la un anotimp la altul dar și topografia unui oraș.

Autobuzul electric MAN Lion’s City E a ajuns și în România

MAN Lion’s City E a trecut cu bine toate testele și a reușit să impresioneze șoferii, călătorii și operatorii de flote.

MAN Lion’s City E este un model de autobuz electric și eficient. Acesta are amplasat motorul pe axa spate sau două motoare pe axa a doua și a treia, în cazul versiunii articulate. Bateriile au o capacitate de 480 kWh (versiune de 12 metri) și 640 kWh (versiunea de 18 metri). În funcție de model și de condițiile de operare (trafic, condiții meteo etc.), autonomia este cuprinsă între 200 și 270 km, pe toată durata de viață a bateriei.

În octombrie 2020, a început producția în serie a autobuzului electric MAN Lion’s City E la fabrica din Starachowice, Polonia. Primul model produs a fost Lion’s City 12E, cu o lungime de 12 metri, iar primul client este operatorul de transport public din Hamburg, Verkehrsbetriebe Hamburg Holstein (VHH).

Autobuzul articulat complet electric Lion’s City 18E, cu o capacitate de transport de pănă la 120 de pasageri, va intra în producția de serie în luna aprilie 2021.

MAN Lion’s City E a fost achiziționat deja de doi operatori europeni de transport local din Luxemburg și Anvers.

Din aceeași categorie...

Back to top button