BusTop News

Autobuzul 100% electric MAN Lion’s City E testat de OTL Oradea

Autobuzul 100% electric cu baterii MAN Lion’s City E testat în condiții reale de trafic de mai multe societăți de transport urban din România.

Autobuzul 100% electric cu baterii MAN Lion’s City E și-a demonstrat tot mai des calitățile în orașele europene, aratând cât de ușor face față traficului urban și cît de lejer poate fi integrat în operațiunile existente.

Autobuzul 100% electric MAN Lion’s City E testat de OTL Oradea

După ce în primăvară acestui an acesta a fost testat în București, Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea și Timișoara, autobuzul 100% electric cu baterii MAN Lion’s City 12 E a fost testat la început de decembrie și de regia de transport public din Oradea în condiții reale de trafic urban.

Până la finalul anului, autobuzul va fi testat și de alte regii de transport local din vestul țării.

“Ne bucurăm că, MAN Lion’s City E, autobuzul complet electric, este testat în România, în condiții reale de trafic, așa cum se întâmplă și în celelalte țări europene. Suntem siguri că acest vehicul va convinge prin fiabilitatea și eficiența sa. “, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

Autobuzul 100% electric MAN Lion’s City E testat de OTL Oradea

Modelul prezent în România este MAN Lion’s City E de 12 metri. Produs în Germania, vehiculul este dotat cu un pachet de baterii, compus din șase unități, cu o capacitate de 480 kWh, 3 uși acționate electric, dintre care două au control automat, precum și faruri LED.

VEZI ȘI: Isuzu Kendo CNG distins în cadrul Sustainable Bus Award 2022

La interior, MAN Lion’s City E are 35 de locuri în versiunea MAN City Advanced, spațiu pentru scaun cu rotile lângă ușa a 2-a, iluminat interior cu LED, sistem de aer condiționat, unitate de încălzire cu putere minimă de 20kW și încălzire auxiliară. Postul de condus al șoferului în versiune Lion’s City Pro este dotat scaun rotativ Isri ProActive 2, îmbrăcat în piele, cu încălzire și control al climei și centură de siguranță în 3 puncte. De asemenea, postul șoferului este dotat cu cameră retrovizoare și monitor de 6,5 inch.

Autobuzul 100% electric MAN Lion’s City E testat de OTL Oradea

MAN Lion’s City E este un model de autobuz electric și eficient. Acesta are amplasat motorul pe axa spate sau două motoare pe axa a doua și a treia, în cazul versiunii articulate. Bateriile au o capacitate de 480kWh (versiunea de 12 metri) și 640 kWh (versiunea de 18 metri). În funcție de model și de condițiile de operare (trafic, condiții meteo, etc), autonomia este cuprinsă între 200 și 270 km, pe toată durata de viață a bateriei.

Din aceeași categorie...

Back to top button