Mercedes-Benz eCitaro G este disponibil opțional cu baterii solid-state

Mercedes-Benz eCitaro G este disponibil opțional cu baterii solid-state
Autobuzele electrice care funcționează cu baterii nu mai sunt o apariție atât de rară pe străzile orașelor, însă producătorii lucrează la noi soluții tehnice pentru a face vehiculele electrice mult mai eficiente.

Recent, Mercedes-Benz a prezentat eCitaro G, un autobuz electric articulat care poate fi echipat opțional cu baterii solid-state (pentru moment, doar în varianta articulată). Despre acest tip de baterii s-a vorbit în nenumărate rânduri ca făcând parte dintr-un proces de reinventare mult mai eficient.

Mercedes-Benz eCitaro G este disponibil opțional cu baterii solid-state

Iar cu acest tip de baterii, Mercedes-Benz setează un standard tehnologic, nu doar în segmentul autobuzelor, ci și în sectorul auto global.

Bateriile solid-state au denistate mai mare de energie, sunt mai prietenoase cu mediul și pot fncționa pentru o perioada mai lungă de timp. Inițial se spunea că pentru a vedea aceste baterii în acțiune vom avea de așteptat cel puțin până la jumătatea deceniului. Dar iată că Mercedes-Benz a reușit să rupă barierele și să introducă bateriile solid-state încă din 2020.

Noul eCitaro G este primul autobuz urban de serie din lume echipat cu acest tip de baterii. Acestea au o denistate energetică mai mare cu 25% comparativ cu cele Li-Ion, iar rezultatul este reprezentat de o capacitate de 441 kWh. În același timp, bateriile solid-state nu conțin cobalt, ceea ce înseamnă că sunt mult mai prietenoase cu mediul.

VEZI ȘI: Discuțiile privind transportul prin Eurotunnel sunt în impas din cauza Brexit

În același timp, durata de viață a lor este mult mai mare, iar Mercedes-Benz oferă pentru eCitaro G cu baterii solid-state o garanție de până la 10 ani sau până la 280 MWh debit de energie.

Dar Mercedes-Benz oferă eCitaro G și un alt tip de baterii: a doua generație de acumulatori NMC care oferă o capacitate de încărcare mult mai rapidă, dar și cu o denistate de energie mai bună. Astfel, operatorii de transport nu doar că vor putea să mărească autonomia vehiculelor, dar vor putea scurta timpul necesar încărcării.

Conform oficialilor Mercedes-Benz, aceste două versiuni de baterii vor fi utilizate și pentru varianta nearticulată a lui eCitaro.

Follow #infotrucker