Bus

Autocar IVECO Crossway alimentat cu biometan pentru Flixbus

FlixBus a început să opereze de la 1 iulie un autocar IVECO BUS Crossway Natural Gas alimentat cu biometan între Amsterdam și Bruxelles.

Furnizorul de servicii de transport internațional de persoane se bazează tot mai mult pe vehicule alimentate cu biogaz. După ce a pus recent în operare primul autocar pentru distanțe lungi alimentat cu bio-LNG, FlixBus a început să utilizeze și un model IVECO Crossway alimentat cu biometan comprimat (bio-CNG).

Autocar IVECO Crossway alimentat cu biometan pentru Flixbus

Modelul ales este unul de 13 metri lungime. El are 4 rezervoare CNG de câte 315 litri, pentru o autonomie de cel puțin 600 km în aplicațiile pe distanțe lungi.

Autocarul este echipat cu ultima generație a motorului IVECO CURSOR 9 CNG de 360 CP, care poate fi alimentat și cu biogaz. Modelul operat de compania belgiană Coach Partner va parcurge în următorii 3 ani, de două ori pe zi, ruta Bruxelles – Amsterdam – Bruxelles, de 415 km.

VEZI ȘI: Noul IVECO T-WAY, demonstrații de off-road extrem pentru clienții din România

OrangeGas, furnizorul de biometan pentru operațiunile Flixbus, are un parteneriat cu municipalitatea din Amsterdam pentru a produce biogaz din nămolul din canalizare. Biogazul este apoi purificat pentru a ajunge la calitatea necesară pentru a putea fi introdus în rețeaua olandeză de gaz.

Comparativ cu un vehicul similar diesel, Crossway CNG alimentat cu biogaz are emisii de CO2 reduse cu 75%. Flixbus a ales și sistemul telematic Intellibus, parte din oferta IVECO ON.

Din aceeași categorie...

Back to top button