Bus

Noul Irizar i6S, cel mai eficient autocar din istoria Irizar

Irizar a prezentat noul Irizar i6S, un autocar care are o greutatea redusă cu până la 950 kg, față de generația anterioară, și un coeficient aerodinamic îmbunătățit cu 30%.

Producătorul spaniol Irizar a lansat, recent, noul Irizar i6S, un autocar de ultimă generație, despre care spune că este cel mai eficient și profitabil din istoria sa.

Noul Irizar i6S, cel mai eficient autocar din istoria Irizar

La fel ca toate autobuzele și autocarele Irizar, i6S a fost dezvoltat folosind cea mai avansată tehnologie în ceea ce privește designul, materialele, componentele și procesele de producție. Testele de anduranță și durabilitate au fost efectuate la una dintre cele mai prestigioase instituții de cercetare din lume pentru a asigura fiabilitatea și calitatea acestuia.

Conceput pentru a oferi o eficiență maximă operatorilor de transport persoane și o experiență de drum confortabilă pentru pasageri, noul Irizar i6S pune accent pe durabilitate. Grație unei greutăți proprii reduse cu până la 950 kg, datorită utilizării oțelurilor de înaltă densitate și a materialelor mai ușoare, și a unui coeficient aerodinamic îmbunătățit cu 30%, noul autocar al spaniolilor are un consum de carburant redus cu până la 13%.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz prezintă autobuzul interurban compact Intouro K hybrid

De asemenea, i6S dispune de cele mai avansate sisteme de siguranță activă pentru prevenirea accidentelor. Autocarul are o structură consolidată care îi îmbunătățește răspunsul la torsiune, flexiune și coliziuni frontale, îmbunătățind, de asemenea, siguranța pasivă.

Aerodinamică îmbunătățită cu 30%

Performanța aerodinamică excelentă este cheia acestei noi generații de autocar. Irizar a adus modificări la parte frontală și acoperișul autocarului. De asemenea, curbura parbrizului și a celorlalte geamuri din partea frontală a fost refăcută pentru a reduce cât mai mult posibil rezistența aerului.

Noul Irizar i6S, cel mai eficient autocar din istoria Irizar

Pe lângă un design nou, mai aerodinamic în față și în spate, noul Irizar i6S poate fi echipat opțional cu oglinzi retrovizoare digitale, care oferă o vizibilitate mai mare în lateral și în unghiurile moarte, în orice condiții meteorologice.

Greutate proprie redusă cu până la 950 kg

O altă provocare majoră a fost reducerea greutății, astfel că, inginerii spanioli au analizat și redus greutatea fiecărei componente. În plus, greutatea autocarului a fost redistribuită cu scopul de a îmbunătăți distribuția greutății pe axe. În locul materialelor structurale tradiționale au fost folosite oțel de înaltă rezistență și materiale compozite mai ușoare. De asemenea, au fost reduse la minim zgomotul și vibrațiile.

Conform crescut pentru șofer și pasageri

Autocarul vine cu un nou tablou de bord, mai compact, cu informații digitalizate, pentru un confort sporit la volan. Noua linie de dispozitive de climatizare Hispacold este mai compactă, mai eficientă și mai ușoară, ceea ce face experiența de călătorie mai confortabilă.

Noul Irizar i6S, cel mai eficient autocar din istoria Irizar

Faptul că electronicele se află în consola centrală, accesibilitatea comenzilor și tabloul de bord virtual permit șoferilor să interacționeze cu vehiculul și să obțină rapid toate informațiile de care au nevoie și să administreze sistemul de divertisment și confort.

De asemenea, Irizar a reușit să crească spațiul pentru pasageri pentru a îmbunătăți ergonomia și confortul, oferind totodată și un volum mai mare de depozitare al bagajelor.

Un autocar inteligent

Pe lângă eficient și durabil, Irizar i6s este șu un autocar conectat. Acesta are o nouă arhitectură multiplexată și un nou protocol de comunicații care poate oferi servicii de autodiagnoză în timp real. Astfel, tehnologia face posibilă întreținerea preventivă și monitorizarea online pentru diagnosticarea la distanță.

Noul Irizar i6S, cel mai eficient autocar din istoria Irizar

Cu ajutorul sistemelor de conectivitate dezvoltate de Datik, toate datele și statisticile de utilizare ale autocarului sunt stocate în cloud pentru a maximiza profitabilitatea, a optimiza planificarea rutelor și a minimiza costurile de întreținere.

Adaptare maximă

Irizar i6S este disponibil în nenumărate configurații cu volan atât pe stânga, cât și pe dreapta. În ceea ce privește propulsia, autocarul este disponibil cu motoare ce funcționează cu motorină, biodiesel, biogaz, fiind proiectat pentru a fi adaptat la viitoarele modele cu emisii zero. Versiunile adaptate fiecărei piețe vor fi prezentate în fiecare țară pe parcursul lui 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button