In FocusTop News

Autocolantele ”Angles Morts” din Franța fac obiectul unei dezbaterii la nivel UE

Ministerul Transporturilor din Franța a refuzat prelungirea perioadei de tranziție în cazul autocolanelor pentru unghiuri moarte.

Autocolantele ”Angles Morts” pentru semnalizarea unghiurilor moarte pe camioanele, care circulă în zone urbane, introduse în Franța la începutul acestui an, fac obiectul unei dezbaterii la nivel european.

În decembrie 2020, Uniunea Internațională a Transporturilor Rutieri (IRU) a făcut apel la Uniunea Europeană pentru a interveni în cazul autocolantelor de semnalizare a unghiurilor moarte pe camioane, obligatorii în Franța. De altfel, IRU s-a pronunțat împotriva utilizării acestora.

Autocolantele ”Angles Morts” din Franța fac obiectul unei dezbaterii la nivel UE

”Grupul de siguranță rutieră al Comisiei Europene ne-a informat despre întrebările parlamentarilor europeni, care se plângeau de decizia Franței, precum și despre plângerile multor asociații ale transportatorilor din Europa, în special, a Asociației germane de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL), care a protestat activ, a declarat FNTR pe 8 aprilie.

Comisia Europeană a căutat, în discuțiile sale cu administrația franceză, să prelungească perioada de tranziție și, de asemenea, să obțină mai multă flexibilitate în ceea ce privește aplicarea autocolantelor, în funcție de vehicul.

Ministerul de Interne francez a fost aproape dea a prelungi perioada de tranziției, dar refuzul a venit din partea Ministerul Transporturilor din Franța.

VEZI ȘI: Amenzi pentru lipsa autocolantelor ”unghi mort” în Franța

Cu toate acestea, Comisia Europeană va continua să negocierile cu Franța și a solicitat IRU să adune informații suplimentare cu privire la dificultățile întâmpinate în cumpărarea și aplicarea autocolantelor, respectiv impactul pe care acestea îl pot avea asupra companiilor de transport.

Provocarea pentru autoritățile europene este să evite situația în care fiecare țară va propune măsuri similare, însă fără să se coordoneze ca cele 27 de state.

În aceste condiții, n-ar fi exclus să vedem o propunere din partea Comisiei Europene, privind introducerea unor autocolante de semnalizarea a unghiurilor moarte pe camioane valabile la nivel UE.

Din aceeași categorie...

Back to top button