In FocusTop News

Autocolantele „Angles Morts” din Franța sunt legale, spune Comisia Europeană

Contestată de către mulți transportatori europeni, semnalizarea unghiurilor moarte la camioane rămâne obligatorie, în Franța.

Franța nu a încălcat legislația europeană privind omologarea de tip, atunci când a introdus autocolantele „Angles Morts” pentru camioane și autocare, spune comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Deși, Comisia nu a investigat eficacitatea acestor autocolante, în răspunsul formulat europarlamentarilor Tom Berendsen și Annie Schreijer, Adina Vălean face referire la noua legislație europeană.

Autocolantele "Angles Morts" din Franța sunt legale, spune Comisia Europeană

”Comisia nu a evaluat eficacitatea semnalizării unghiurilor moarte ale camioanelor și autobuzelor pentru a preveni coliziunile cu bicicliștii sau pietonii. Totuși, Comisia constată că astfel de coliziuni duc adesea la răniri grave sau letale pentru utilizatorii vulnerabili ai drumului.”

În conformitate cu Regulamentul (UE) 21441/2019 privind siguranța vehiculelor, care se aplică de la 6 iulie 2022, este obligatoriu ca vehiculele grele și autobuzele să fie echipate cu sisteme de informare a unghiului mort (din 2022 pentru noile tipuri de vehicule și din 2024 pentru toate vehicule noi produse).

VEZI ȘI: De azi, amenzi pentru lipsa autocolantelor ”unghi mort” în Franța

Cerințele privind vizibilitatea directă a șoferului se vor aplica, de asemenea, pentru a îmbunătăți protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumului, eliminând cât mai mult posibil unghiurile moarte din fața și lateralele vehiculelor comerciale (din 2026 pentru noile tipuri de vehicule și din 2029 pentru toate vehicule noi produse).

Potrivit Adinei Vălean, Comisia este în prezent în contact cu autoritățile franceze și cu industria pentru a discuta despre cum să evite o povară disproporționată pentru companiile de transport rutier.

În orice caz, deoarece nu există o presiune din partea mai multor state membre, Franța nu va introduce o relaxare în ceea ce privește autocolantele pentru unghiuri moarte.

Disponibile în România

Pentru a veni în sprijinul transportatorilor a căror camioane vor circulă prin Franța, infotrucker.ro a introdus în oferta sa autocolantele reflectorizante „Angles Morts”, atât pentru camioane, cât și pentru autocare, conforme cu Decretul nr. 2020-1396 din 17 noiembrie 2020.

Semnalizarea unghiurilor moarte la camioane devine obligatorie în Franța

Acestea sunt disponibile în stoc sau la comandă la prețul de 15 lei/autocolant cu adeziv și 20 lei/autocolant pe suport magnetic.

Pentru un ansamblu rutier (cap tractor + semiremorcă) este nevoie de 6 autocolante. Autocolantele sunt produse în România de o companie specializată în producția unor astfel de lucrări.

Pentru comenzi ferme, vă rugăm să ne scrieți pe adresa office@infotrucker.ro. În email, specificați cantitatea de autocolante pe care doriți să o achiziționați și datele de facturare ale companiei.

Instrucţiunile de instalare în detaliu se pot accesa AICI.

Din aceeași categorie...

Back to top button