ȘtiriTransport 4.0

Automatizarea operațiunilor în cadrul terminalelor de containere

Pentru a facilita transferul între diferite moduri de transport, Ministerul Federal German pentru Economie și Energie a lansat un proiect care vizează automatizarea operațiunilor în cadrul terminalelor de containere.

În cadrul proiect „Inovație autonomă în operațiunile din terminale” va fi dezvoltat un camion complet autonom pe care cei implicați îl vor testa la terminalul de containere din Ulm.

Automatizarea operațiunilor în cadrul terminalelor de containere

Transportul combinat – transport rutier, feroviar și/sau pe apă – este unul în continuă creștere în domeniul transportului de marfă. Iar în aceste condiții, proiectul lansat de autoritățile din Germania este unul extrem de important pentru că va automatiza întregul proces de transport.

În cadrul proiectului sunt implicate MAN Truck & Bus, Deutsche Bahn AG, Götting KG și Universitatea de Științe Aplicate Hochschule Fresenius. Proiectul este finanța cu aproximativ 5.5 milioane de euro și ar urma să aibă o durată de 39 de luni.

Camionul complet autonom va fi utilizat în hub-ul Ulm Dornstadt. Acesta se va deplasa automat în terminalul de containere DB Intermodal Services și terminalul DUSS. Un supervizor MAN va fi întotdeauna la bord în timpul testelor.

Infrastructura digitală și toate interfețele necesare vor fi configurate mai întâi la fața locului. Operatorii de macarale cu experiență se vor ocupa de containere pentru a se asigura că operațiunile pot fi testate în condiții reale.

Automatizarea operațiunilor în cadrul terminalelor de containere

„Transportul combinat este esențial pentru decarbonizarea cu succes a transportului. Clientul accesează transportul feroviar prin intermediul terminalelor de transbordare, deci este important să oferim procese eficiente și inovatoare aici. Containerele trebuie manipulate mai repede și mai flexibil. Folosim digitalizarea în acest scop, ca și în proiectul lansat de autoritățile germane: camioanele cu conducere automată din terminal reprezintă un prim pas important către Terminal 4.0”, a declarat Sigrid Nikutta, membru al Consiliului de administrație DB.

VEZI ȘI: TRATON și TuSimple vor dezvolta în comun camioane autonome

„Împreună cu partenerii noștri vom câștiga experiență valoroasă cu vehicule autonome pentru manipularea containerelor la un terminal. În urma proiectului nostru deja plin de succes, cu DB Schenker AG și Universitatea Fresenius, proiectul autorităților germane marchează următorul pas important pe drumul conducerii automate în aplicația hub-to-hub – încă o etapă importantă pe foaia noastră de parcurs de automatizare MAN ”, spune dr. Frederik Zohm, membru al Comitetului executiv pentru cercetare și dezvoltare la MAN Truck & Bus.

MAN Truck & Bus SE dezvoltă camionul pentru proiect, iar Götting KG va dezvolta algoritmi pentru determinarea locației vehiculului și detectarea obstacolelor.

Pentru a asigura comunicarea cu succes între camion și terminalul de containere, va fi analizat mai întâi comportamentul oamenilor și al vehiculelor din locație, astfel încât să poată fi tradus în procese și reguli digitale. Aceasta va fi sarcina Universității Fresenius de Științe Aplicate.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button