Pachet de Mobilitate

Autoritatea Europeană a Muncii a organizat prima conferință în România

Săptămâna trecută, Autoritatea Europeană a Muncii – ELA a organizat primul eveniment Road Show în România cu privire la transporturile rutiere, la AO Truck Stop din Lugoj.

Evenimentul ELA din România fost sprijinit de UNTRR, în calitate de partener al campaniei Autorității Europene a Muncii pentru informarea angajatorilor în domeniul transportului rutier. La eveniment au participat peste 50 de reprezentanți ai firmelor de transport rutier din România, alături de oficiali ai Autorității Europene a Muncii și reprezentanți ai autorităților de control din Belgia, Danemarca, Italia, Spania și România.

Autoritatea Europeană a Muncii a organizat prima conferință în România

Campania Road2FairTransport lansată de ELA urmărește să informeze operatorii de transport rutier și conducătorii auto din toate Statele Membre UE cu privire la noile reguli ale Pachetului Mobilitate 1, vizând în special detașarea conducătorilor auto și timpii de conducere și de odihnă ai conducătorilor auto profesioniști. La nivel european, campania ELA este susținută de Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere – IRU.

Cele două paneluri ale evenimentului ELA au abordat regulile europene privind detașarea conducătorilor auto și timpii de conducere și odihnă. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților naționale de control din Belgia, Spania, Italia și Danemarca, iar transportatorii rutieri români au avut ocazia să le adreseze întrebări pe ambele subiecte.

VEZI ȘI: Transportatorii danezi vor o relaxare a regulilor din Pachetul de Mobilitate

ELA a prezentat în primul panel prevederile Pachetului Mobilitate 1 care se aplică începând cu februarie 2022, respectiv Directiva (UE) 2020/1057 de stabilire a unor norme specifice privind detașarea conducătorilor auto în sectorul transportului rutier și introducerea sistemului de informare al pieței interne (IMI) în care se completează declarațiile de detașare a șoferului.

În al doilea panel s-a discutat despre Regulamentul (UE) 2020/1054 de modificare a regulilor privind timpii de conducere și de odihnă ai conducătorilor auto și tahografele.

Din aceeași categorie...

Back to top button