In Focus

Autoritățile austriece din Tirol cresc numărul de controale la camioane

Autoritățile austriece din Tirol au anunțat că vor crește numărul de controale la camioanele care tranzitează această zonă.

Autoritățile austriece din Tirol sunt în continuare criticate după ce au anunțat mai multe intevenții asupra traficului de vehicule comerciale, inclusiv creșterea numărului de controalele la camioane, în special de ordin tehnic.

Autoritățile austriece din Tirol cresc numărul de controale la camioane

De această dată, critica privind politica dusă de autoritățile din Tirol vine de la asociațiile de transport bavareze LBS și LBT, care au cerut ajutorul autoritățile federale pentru a încerca să rezolve situația controalelor.

În primul rând, interdicția de circulație la trecerea frontierei Kiefersfelden/Kufstein a fost modificată pentru ziua de sâmbătă începând cu ora 7:00, iar pentru anumite categorii de vehicule se prevede o interzicere de circulație pe anumite sectoare.

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2021 se va interzice circulația pe timp de noapte și pentru camioanele cu motoare Euro VI.

Pe lângă creșterea numărului de controale la camioane, în special cele de ordin tehnic, va crește și numărul de zile în care acestea vor fi efectuate, mai exact, de la 114 la 146 de zile.

Organele de control vor să depisteze eventuale probleme de ordin tehnic și să scoată din circulație vehiculele care prezintă probleme care pot duce la accidente rutiere sau fraudează sistemul de emisii.

VEZI ȘI: Amendă 500 de euro pentru nerespectarea restricției de tonaj pe podul Bergshäuser Brücke

Măsurile vor fi drastice. În cazul în care sunt depistate nereguli, camioanele vor fi trase pe dreapta și vor fi reținute de poliție până când toate problemele vor fi remediate.

În timpul controalelor de anul trecut din zona Tirol au fost depistate 402 camioane cu probleme majore și 250 cu probleme grave care afectează siguranța rutieră.

În 356 din cazuri camioanele au fost oprite pe loc și la 122 de camioane au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare și talonul.

La începutul lunii ianuarie, mai multe asociații de transport rutier europene – AISÖ (Austria), ANITA și LVH Südtirol (Italia), FNTR (Franța), ITD (Danemarca), TLN (Olanda) și IRU – au solicitat prin intermediul unei scrisori comune ajutorul Comisiei Europene în problema tranzitului de camioane din Tirolul austriac, în contextul în care primele măsuri ar putea intra în vigoare în august 2019.

Din aceeași categorie...

Back to top button