Autoritățile belgiene au sechestrat 18 camioane ale companiei lituaniene RV Transport

Autoritățile belgiene au sechestrat 18 camioane ale RV Transport
Poliția federală belgiană a anunțat confiscarea a 18 camioane aparținând companiei lituaniene RV Transport, în urma mai multor nereguli sociale descoperite în cadrul companiei.

Poliția federală belgiană, agenți vamali, poliția criminalistică și inspectorii de la Ministerul Muncii au derulat o amplă acțiune de control la sediul din Geluwe (Belgia), al unei companii de transport RV Transport, înregistrată în Lituania, după o acțiune de supraveghere care s-a întins pe mai multe luni.

Autoritățile belgiene au sechestrat 18 camioane ale companiei lituaniene RV Transport

În momentul descinderii, în parcarea de la sediul companiei lituaniene se aflau 16 camioane care au fost verificate complet, atât din punct de vedere tehnic, cât și pentru a descoperi eventuale manipulări ale tahografului sau alte nereguli.

De asemenea, au fost audiați 25 de șoferi  ai companiei, cetățeni din din Belarus, Ucraina și Kârgâzstan, pentru a stabili condițiile de muncă, plățile salariale și programul de lucru. În urma controlului a fost pus sechestru pe cele 16 camioane aflate la sediul din

Geluwe, dar și pe alte două care se aflau în Houthalen unde efectuau pauza săptămânală. De asemenea, s-a pus sechestru și pe un vehicul comercial ușor folosit pentru operațiuni de service. Agenții de control au constatat grave încălcări atât în ceea ce privește problemele tehnice și reviziile la camioane. În plus, toate camioanele aveau urme de manipulare a tahografului, specialiștii ridicând toate doveziile pentru cercetări amănunțite.

VEZI ȘI: Heinrich Gustke a achiziționat 30 de camioane IVECO S-Way Natural Power

Au fost descoperite nereguli grave și în ceea ce privește situația angajaților care nu aveau cărți de muncă, pentru care nu se plăteau contribuțiile sociale și care erau ținuți în condiții inumane într-o încăpere de lângă sediul companiei unde locuiau atunci când nu erau plecați în curse. De asemenea, conform declarațiilor acestora, toate pauzele erau efectuate în camion.

Compania înregistrată în Lituania, cu sediu și în Belgia, care are camioane înmatriculate în Lituania, Polonia și Estonia și era de câteva luni sub supravegherea autorităților.

Autoritățile belgiene au sechestrat 18 camioane ale RV Transport

Credit foto: Facebook RV Transport / Autoritățile belgiene au sechestrat 18 camioane ale RV Transport

Asta după ce în timpul unor controale rutiere s-au descoperit probleme tehnice și manipulări ale tahografului la camioanele acestei companii. În plus, au existat și numeroase plângeri din partea unor persoane care locuiau în apropierea sediului companiei. Acestea reclamau faptul că șoferii dormeau doar în camion și că își făceau nevoile în jurul caselor lor.

Agenții de control au amendat compania pe loc cu suma de 40.000 de euro urmând să continue cercetările și să stabilească cuantumul total al amenzilor în funcție de neregulile depistate în documente și la verificarea tehnică amănunțită a camioanelor sechestrate.

Follow #infotrucker