Știri

Autoritățile din Calais vor construi un zid pentru a împiedica migranții să se urce în camioane

Autoritățile din Calais vor construi un zid cu o înălțimea de 3 metri în încercarea de a opri migranții să urce în camioane pentru a ajunge în Marea Britanie.

Construcția zidului a început deja în zona unei stații de carburanți Total, întrucât regiunea era puternic frecventată de cei care doreau să părăsească Europa Continentală.

Autoritățile din Calais vor construi un zid pentru a împiedica migranții să se urce în camioane

Deși numărul celor care vor să pătrundă ilegal în Marea Britanie a scăzut de la 7.000 la aproximativ 400, autoritățile din Calais au decis construirea zidului. În locul pe care acesta va fi ridicat se afla un gard metalic care a fost vandalizat de nenumărate ori.

VEZI Și: Belgia crește valoarea amenzii pentru șoferii profesioniști care circulă pe banda din mijloc

Stația de carburanți Total a devenit un hub puternic frecventat de migranți întrucât se află foarte aproape de port, dar și pentru că marea majoritate a șoferilor de camion aleg să se odihnească în parcarea din zonă.

„Singurul nostru obiectiv este acela de a proteja perimetrul stației de carburanți și de asigura siguranța clienților, a angajaților și a turiștilor care trec prin zona respectivă”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităților locale.

Stația celor de la Total devenise un adevărat hub pentru hoți și de multe ori de aici porneau cei care doreau să intre ilegal în Marea Britanie.

Din aceeași categorie...

Back to top button