In FocusParcari

Autoritățile din landurile Germaniei solicită mai multe locuri de parcare pentru camioane

Autoritățile din landurile Germaniei au trimis o solicitare în Bundestag pentru construirea unui număr mai mare de locuri de parcare pentru camioane pe autostrăzi.

Oficialii responsabili cu transporturile din fiecare land german s-au întâlnit la Saarbrücken, unde au susținut inițiativa politică a partidului SPD, susținută și de reprezentații celorlalte partide de solicitare în Parlamentul German de construcție a mai multor locuri de parcare pentru camioane.

Autoritățile din landurile Germaniei solicită mai multe locuri de parcare pentru camioane

“Este inaceptabil că avem camioane care stau noapte pe marginea autostrăzilor, punând în pericol siguranța pe drumurile din Germania. Pentru noi siguranța rutieră este primordială”, a spus un reprezentant SPD.

În cadrul solicitării se propune și crearea unui program național care să susțină cu bani de la buget construirea acestor noi locuri de parcare pentru camioane ca parte a programelor de siguranță rutieră care duc la scăderea victimelor pe drumurile publice.

Conform unui raport, din 2010 până în prezent Germania a construit la nivel național 15.000 de locuri de parcare pentru camioane, doar că prognozele dezvoltării transportului rutier de mărfuri au fost complet depășite și acest număr este insuficient în prezent.

VEZI ȘI: Cea mai mare parcare pentru camioane din Germania se contruiește pe A9 la Vockerode

Germania nu este doar o țară cu un transport rutier de mărfuri foarte dezvoltat, ci și o țară de tranzit dinspre Europa de Est spre restul Europei și acest lucru a fost subestimat în momentul în care s-a pus la cale planul de dezvoltare al nodurilor rutiere și a spațiilor de parcare aferente.

Autoritățile locale au confirmat că în următoarele 6 luni se vor inaugura cel puțin 300 de locuri de parcare în fiecare regiune, urmând ca în funcție de decizia guvernului să se pună la punct planul de dezvoltare pentru 2020, an în care ar trebui date în funcțiune cel puțin 1.500 de noi locuri de parcare pentru camioane.

În ceea ce privește nevoia de locuri de parcare pentru camioane la nivel european, un studiu publicat recent de Comisia Europeană, arată că la nivelul rețelei rutiere a Uniunii Europene există un deficit de 100.000 de locuri de parcare sigure pentru camioane.

Din aceeași categorie...

Back to top button