BusȘtiri

Autoritățile din orașul Bolzano au comandat autobuze cu hidrogen de la Solaris

Producătorul polonez de autobuze Solaris se află pe un vârf impresionant în prezent, după ce tot mai multe orașe europene au decis să achiziționeze autobuze urbane cu zero emisii.

Cel mai recent contract încheiat de Solaris a fost făcut cu autoritățile din orașul italian Bolzano. Este primul oraș care comandă autobuzul Urbino 12 echipat cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Autoritățile din orașul Bolzano au comandat autobuze cu hidrogen de la Solaris

Fiecare vehicul va fi echipat cu pile de combustie care totalizează o putere de 60 kW, iar bateriile vor fi reîncărcate prin electroliză mulțumită hidrogenului din rezervor.

VEZI ȘI: XPO Logistics utilizează un camion extra-lung pentru transportul băuturilor în Portugalia

Autobuzele sunt puse în mișcare de două motoare electrice, fiecare dintre acestea având o putere de 125 kW. Mai mult decât atât, oficialii Solaris spun că autobuzele sunt echipate și cu prize și pot fi încărcate de la stații externe.

Autobuzele electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen sunt capabile să parcurgă până la 350 de kilometri cu un singur plin.

Pentru moment, această tehnologie încă nu este folosită la nivel global, Toyota și Hyundai fiind două dintre companiile mari care au dezvoltat și lansat până acum câte un model cu un astfel de sistem de propulsie.

Din aceeași categorie...

Back to top button