ParcariȘtiri

Autoritățile din Rheinland-Pfalz au digitalizat 1.060 de locuri de parcare pe A 61

Autoritățile din regiunea Rheinland-Pfalz au demarat un proiect pilot prin care a conectat peste 1.000 de locuri de parcare din 20 de zone de parcare de pe autostrada A 61.

Departamentul de mobilitate (LBM) din Koblenz a reușit să integreze într-o aplicație online 20 de parcări aflate pe o distanță de aproximativ 200 de kilometri de pe autostrada A 61, adică un total de 1.060 de locuri de parcare.

Autoritățile din Rheinland-Pfalz au digitalizat 1.060 de locuri de parcare pe A 61

Sistemul include astfel peste 25% dintre locurile disponibile în această regiune și este un proiect pilot derulat de departamentul de mobilitate din cadrul primăriei Koblenz.

Prin intermediul acestuia se încearcă optimizarea locurilor de parcare existente și oferă tuturor celor intresați posibilitatea de a vedea în timp real disponibilul de locuri, rezervarea unui loc și gestionearea facilă a timpilor de condus și odihnă.

Proiectul pilot demarat de autoritățile din regiunea Rheinland-Pfalz face parte dintr-o serie de inițiative derulate de Ministerul Transporturilor care și-a propus să digitalizeze toată rețeaua de parcări din Germania și să creeze o aplicație unică pentru tot teritoriul Germaniei pentru a eficientiza locurile de parcare existente.

Proiectul regional face parte din proiectul național Ursa Major 2.

VEZI ȘI: Șoferii est-europeni luați din nou în vizor de presa germană

Obiectivul acestui proiect regional, în care s-au investit 3.6 milioane de euro din fonduri guvernamentale, este de a optimiza și eficientiza utilizarea locurilor de parcare existente pe autostrada A 61 între Nordrhein-Westfalen și Baden-Württemberg.

LBM a montat în toate cele 20 de parcări sisteme de detecție, scannere laser și camere video care furnizează informații în timp real despre disponibilitatea de locuri în fiecare parcare în parte.

Autoritățile din Rheinland-Pfalz au digitalizat 1.060 de locuri de parcare pe A 61

În cadrul aplicației sunt prelucrate toate aceste informații și șoferul poate vedea în timp real cât ar trebui să aștepte până se eliberează un loc și care sunt timpii săi de intrare și ieșire.

Toate datele colectate sunt prelucrate și corelate cu cele din toate proiectele pilot derulate la nivel național și se caută soluții pentru a fi integrate și în cele mai populare sisteme de navigație disponibile în acest moment pe piață.

Din aceeași categorie...

Back to top button