Autoritățile din Tirol amenință cu înăsprirea controalelor în bloc a camioane

Autoritățile din Tirol amenință cu înăsprirea controalelor în bloc a camioane
Autoritățile din Tirol amenință cu o monitorizare mai strictă a traficului, respectiv înăsprirea controalelor în bloc a camioanelor și noi restricții sectoriale.

Ca răspuns la solictările venite din Italia și Germania referitoare la traficul de tranzit prin zona Alpilor, respectiv recomandarea Adinei Vălean privind declanșarea procedurilor de infringement împotriva Austriei, autoritățile din Tirol amenință cu o monitorizare mai strictă a traficului, respectiv înăsprirea controalelor în bloc a camioanelor și noi restricții sectoriale.

Autoritățile din Tirol amenință cu înăsprirea controalelor în bloc a camioane

Comisarul european pentru transporturi Adina Vălean a cerut autorităților din Tirol să reducă numărul controalelor în bloc a camioanelor și restricțiile sectoriale impuse de la 1 ianuarie 2020. De altfel, Vălean a recomandat chiar demararea procedurilor de infringment împotriva Austriei.

După discuțiile cu Italia și Germania în Consiliul UE, Günther Platter, guvernatorul regiunii Tirol, a spus că se vor înăspri controalele în regiune, chiar dacă asta înseamnă scandal cu Germania și Bruxelles-ul.

Acesta a spus că Uniunea Europeană ar trebui să ia ca model restricțiile impuse în Tirol și să găsească soluții verzi pentru transportul rutier de mărfuri, una dintre ele fiind mutarea transportului rutier pe calea ferată.

VEZI ȘI: IVECO S-Way Gladiator, cel mai nou camion pictat al celor de la Perrotti Transport

În regiunea Tirol, pe autostrada Inntal, există restricții sectoriale pentru camioane care transportă diferite mărfuri, iar în anumite zile existră controale în bloc pentru camioanele care vin din regiunea Bayern, Germania, spre Austria.

Adina Vălean și-a exprimat dezacordul față de politica singulară a celor din Tirol, în ceea ce privește traficul de camioane,  și a solicitat găsirea unor soluții de compromis împreună cu Germania și Italia.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.